Як екстрені служби біля Рівного навчання проводили (ФОТО)

15 листопада відбулося розширене виїзне засідання служб цивільного захисту Рівненщини щодо готовності реагувати на можливі ризики погіршення погодніх умов в осінньо-зимовий період, як на території області так і на ділянці траси міжнародного значення Київ-Чоп, що проходить через нашу області.

Захід відбувався на відкритій місцевості безпоседньо поблизу траси Київ-Чоп. В засіданні прийняли участь: голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, представники районних адміністрацій, міськвиконкому, ОТГ, ГУ ДСНС області, національної та патрульної поліції, СБУ, облавтодору, служби автомобільних доріг, управління охорони здоров’я, державної служби медицини катастроф управління Укртрансбезпеки, Рівненського гідрометеоцентру, військовослужбовців.

Основна мета це готовність усіх служб до реагування на будь які надзвичайні події пов’язані з негодою, їх беззаперечна взаємодія та підвищена функційність.

Зокрема було перевірено справність усієї спецтехніки та пунктів обігріву і обладнання, проаналізовано помилки минулих років, обговорено питання надання оперативної допомоги у тому числі і медичної громадянам, що опинилися у зимових пастках, визначено місця відстою для великогабаритних автомобілів у часи сильних хуртовин та морозів, визначено найбільші проблемні ділянки траси Київ-Чоп.

По закінченню теоретичної частини відбулася практична частина проведення показового навчання з демонстрації можливостей спеціалізованих служб цивільного захисту Рівненської області при проведенні операцій з ліквідації надзвичайних ситуацій та небезпечних подій характерних для осінньо-зимового періоду. А саме відпрацювали можливий сценарій по утворенню заторів через ожеледицю, ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації внаслідок дорожньо-транспортної події та Розгортання та робота сортувального майданчика. Загалом виїзне засідання пройшло успішно, були підбиті підсумки та прийняті спільні рішення, щодо спільної координації на реагування на можливі ризики погіршення погодніх умов в осінньо-зимовий період на теренах Рівненщини.

ГУ ДСНС Рівненщини

Читайте також