Як і де створювати якісний контент для Stories

Сторіс та короткі змістовні відео давно стали основним методом комунікації між споживачем та продавцем у соціальних мережах. На довгі тексти рідко звертають увагу, надаючи перевагу швидкому та яскравому контенту. Це створює додаткову конкуренцію та підвищує вимоги до якості сторіс. У їх створенні допоможуть різноманітні програми та застосунки, проте на їх опанування також знадобиться час. Швидко навчитися генерувати цікавий контент та ефектно його оформлювати навчають в академії інтернет-маркетингу Webpromoexperts. Навчання проходить онлайн, тому знайти час на курси СММ до снаги всім охочим.

Секрети вдалих Stories

Соцмережі переповнені інформацією швидкого засвоєння. Сторіс можна порівняти із фастфудом, оскільки вони так само привабливо виглядають, швидко насичують інформацією та викликають своєрідну залежність, спонукаючи скролити стрічку знов і знов. Щоб сторіс не загубилася серед інших, її мають вирізняти три параметри:

  • змістовність;

  • дизайн;

  • увага до деталей.

Коротке звернення має містити основну ідею та максимум корисної інформації для споживача, зокрема посилання на профіль бренду або його вебресурси, таймер до оновлення асортименту. Оформлення має відповідати продукту, відображати його специфіку. Гарний контент — це той, що продуманий до дрібниць, зокрема має якісні фото й відеоряд, креативні ефекти, зручний шрифт, стильну колірну гаму. Впоратися з підготовкою такого матеріалу допоможуть онлайн-програми.

Інструменти для обробки зображень

Колір, чіткість та контрастність — обов’язкові критерії підготовки якісного зображення для сторіс. Інтерфейс графічних редакторів дозволяє створити необхідну атмосферу та акценти, зокрема:

  • Snapseed та VN — забезпечує корекцію фото, вирівнювання освітлення, налаштування чіткості;

  • Videoleap і CapCut — програми для вилучення та зміни фону на фото та відео з широкими можливостями.

Програми для редагування зображень та відео оперують стандартними фільтрами та шаблонами, тому впоратися з обробкою не складно.

Анімація й текст

Згенерувати цікаве оформлення написів на фото та відео, прикрасити їх доречною анімацією можна навіть за допомогою вбудованих редакторів в Instagram чи TikTok. Проте спеціальні застосунки розширять діапазон можливостей:

  • Canva — сервіс з різноманітними шаблонами, оригінальною графікою та зручним інтерфейсом широко використовується для створення сторіс та добре сприймається клієнтами;

  • Loomy — застосунок з цікавими шрифтами, недоступними у інших програмах, база яких регулярно оновлюється.

  • Liro та Veed Captions — корисні інструменти для створення субтитрів. З їх допомогою можна вдосконалити інформаційно насичений контент та пристосувати його до користувачів з різними можливостями та потребами.

Індивідуальність та атмосфера

Штучний інтелект також стане в пригоді при підготовці сторіс. Він допоможе згенерувати влучні зображення чи відео, підібрати музичний супровід, що підкреслить інформацію. Такі нейромережі, як Flair AI, Leonardo.ai та Firefly здатні створити відео за описом, оформити зображення, змінити фон чи заливку.

Читайте також