Як лікуватимуть рівнян, що ще не підписали декларації з лікарем?

фото - Фейсбук

Як надаватимуть медичну допомогу Рівненські ЦПМСД тим пацієнтам, котрі ще не визначилися і перебувають в активному пошуку свого лікаря, пояснює Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів, хто не обрав лікаря, той потрапить на прийом до вільного (тут ключове слово "вільного" ) на той час лікаря. А ще неможливо буде записатися на прийом до лікаря через електронну реєстратуру. У двох рівненських ЦПМСД “Центральний” та “Північний” працює електронна реєстратура. У ЦПМСД “Ювілейний” вона у стані апробації. Ця система створена для зручності пацієнта, який може записатися на прийом до лікаря за номером декларації та не стояти у черзі. Пацієнти без декларації такої можливості, зрозуміло, не матимуть, пояснює Віктор Іськів.

Наразі У Рівному вже є 57% підписаних декларацій. Понад 140 тисяч пацієнтів обрали свого лікаря. Із 163-ох міських лікарів “первинки” – 23 набрали рекомендовану кількість. Нагадаємо, для сімейного лікаря – це 1800, для терапевта – 2000, для педіатра – 900 декларацій.

Читайте також