Як на Рівненщині святкували День апостолів Петра і Павла

12 липня у День святих апостолів Петра і Павла голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та депутат обласної ради Валентин Крока з робочою поїздкою відвідали Березнівщину. Так в Городищі побували на літургії у новозбудованому храмі Первоверховних Апостолів Петра і Павла УПЦ КП, який зведено на честь Героїв Небесної Сотні із залученням коштів обласного бюджету.

Будівництво храму розпочалося у 2016 році в новому житловому масиві села Городище і проводилося на умовах співфінансування. Окрім допомоги благодійників та парафіян, для зведення церкви залучали кошти місцевих бюджетів. Березнівська районна рада затвердила  програму, яка дозволила виділити фінансування з районного та обласного кошторисів. Роботи у храмі ще тривають, однак жителі села Городище вже мають можливість його відвідувати. Оскільки церква названа на честь святих апостолів Петра і Павла, то це православне свято парафіяни зустріли саме у храмі.

Голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат Валентин Крока привітали городищенців зі святом. Навзаєм маленькі парафіяни подарували присутнім концерт.  А от в селі Орлівка Олександр Данильчук та Валентин Крока взяли участь у довгоочікуваній для місцевих селян події – відкритті футбольного стадіону. У сільраді захід приурочили до пристольного свята, тому в місцевому клубі та на стадіоні зібралися чи не усім селом. Розпочалися святкування з концертної програми, привітань та подарунків.

Олександр Данильчук та Валентин Крока вручили місцевій футбольній команді «Орел» м’ячі, також футболісти отримали комплекти нової форми. Після концерту місцевих колективів та вшанувавши жителів села, усі попрямували на стадіон, аби урочисто перерізти стрічку і дати старт новим досягненням місцевої футбольної команди. Як розповів багаторічний тренер «орлів» Ігор Попів, на відкриття стадіону із сучасним футбольним полем багато років чекали не тільки спортсмени, а й усі орлівці. Завдяки спільним зусиллям – благодійників, селян, сільської ради - нарешті вдалося втілити цю мрію в життя. На стадіоні звели огорожу, побудували роздягальню, облаштували трибуни, встановили систему зрошення. У планах - завершити ремонт у приміщенні роздягальні, звести накриття над трибунами та побудувати спортивний та ігровий майданчики. І в цьому орлівці сподіваються на підтримку районних та обласних депутатів.

Олександр Данильчук, вітаючи жителів Орлівки з такою подією, зауважив, що для нього особисто питання спорту – одні з пріоритетних, адже з юних років, будучи спортсменом, добре розуміє потреби галузі.

«Спорт мене загартував. Саме завдяки спорту я став тим, ким є сьогодні. Тому робитиму усе від мене залежне, аби знайти можливість і допомогти місцевій громаді завершити цей об’єкт», - запевнив Олександр Данильчук.  

Святкові заходи в Орлівці завершилися на новому стадіоні футбольни матчем між місцевими «Орлами» та командою Городищенської сільської ради «Промінь».

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також