Як підприємцям Рівненщини отримати ліцензію на продаж алкоголю та тютюну?

фото ілюстративне

Для отримання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі  тютюновими і алкогольними виробами необхідно звертатись до ЦОП за місцем здійснення діяльності

Відповідно до п.п. 2.1 п. 2 наказу ДФС від 24.10.2014 № 213 «Про затвердження Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами», ліцензія видається на підставі заяви, поданої суб’єктом господарювання до головного управління за місцем провадження торгівельної діяльності безпосередньо уповноваженою особою заявника, надісланої рекомендованим листом або переданої через центри обслуговування платників, створені у державних податкових інспекціях.

У разі подання заяви через ЦОП уповноважена особа здійснює прийом документів та забезпечує їх передачу за реєстром до структурного підрозділу головного управління, до функцій якого належить здійснення загального діловодства, протягом одного робочого дня з моменту їх отримання (п.п. 2.4 п. 2 Рекомендацій).

Відповідно до п.п. 3.4 п. 3 Рекомендацій ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання заяви. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови (п.п. 3.4 п. 3 Рекомендацій).

Підготовлена до видачі ліцензія (а також відмітки про поточні щоквартальні внески) підписується уповноваженою особою Головного управління і засвідчується печаткою (п.п. 3.6 п. 3 Рекомендацій).

Отже, для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, суб’єкту господарювання необхідно звернутись із заявою до Головного управління або до ЦОП за місцем торгівлі такого суб’єкта господарювання.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також