Як подати заяву на реєстрацію шлюбу в період карантину?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У період карантинних обмежень подати заяву на реєстрацію шлюбу можна не виходячи з дому. Здійснити це можна через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

У разі неможливості подати заяву через вебпортал (у тому числі з накладенням кваліфікованих електронних підписів) з 08.04.2020 прийом громадян здійснюватиметься за попереднім записом по телефону відділу державної реєстрації актів цивільного стану, повідомили в Міністерстві юстиції.

Актуальну інформацію щодо контактних даних відділів державної реєстрації актів цивільного стану можна знайти у підрубриці «Територіальні органи» рубрики «Структура» головної сторінки офіційного вебсайту Міністерства юстиції України та відповідних офіційних вебсайтах міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції».

Нагадуємо, що на фоні загостреної епідеміологічної ситуації та для запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, прийом громадян проводиться за наявності у них індивідуальних засобів захисту – масок/респіраторів.

Читайте також