Як правильно садити троянду з букета, щоб вона прижилась і квітнула?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Таку процедуру потрібно проводити рано навесні чи на початку літа. Беріть свіжозрізані гілки троянд та укорінюйте їх відразу після зрізу чи в той день, як отримали букет у подарунок, на крайній випадок зранку наступного дня.

Погано вкорінюються жовті троянди, а от білі набагато краще приживаються. Однак, невдачі можуть очікувати з будь-яким кольором троянд. Найкраще вкоріняються троянди червоного та рожевого кольору.

Як висаджувати 

Переберіть букет троянд, для вкорінення підійдуть свіжі й найкращі гілки квітів, які повинні бути товстими, але не старі. Середня частина гілки має бути завдовшки 15-30 см та мати 2-3 нирки.

За допомогою гострого ножа зріжте під кутом 45° гілку під нижньою ниркою. Зверху обріжте під прямим кутом на висоті 2 см. вище від верхньої нирки.

Нижній косий зріз надріжте хрестоподібно та трішки розщепніть його приблизно на 6 мм.

Чим обробити

Обмастіть розщеплену гілку розчином препарату «Біостим Старт» згідно інструкції чи витримайте в розчині «Корневіну». Наповніть ємність спеціальним грунтом для троянд, пролийте розчином «Фітоспорину» та висадіть трояндову гілку в неї.

На початку замочіть її в «Фітоспорині» та садіть нахиливши злегка в сторону, заглибивши до нижньої нирки.

Пролийте гілку водою та накрийте обрізаною пластиковою пляшкою, щоб утворилася міні-тепличка.

Ємність перенесіть на світле місце, постійно поливайте ґрунт та зволожуючи саму гілку водою з пульверизатора. Якщо світить дуже яскраве сонце на рослину, зробіть над неї тінь. Через місяць, якщо температура в приміщенні буде триматися + 22..+24°С, на гілці повинні з’явитися перші маленькі листочки та утворитися корінці. Поступово пляшку зверху можна буде зняти.

Перший сезон рослина повинна перебувати в ємності. На зиму її краще винести в підвал. Згодом, наступного сезону, троянду пересадіть в невеликий керамічний горщик та виставить в садок чи у відкритий ґрунт. На півдні вкорінену рослину відразу висадіть в садок. Але місце в садку виберіть найтепліше, захищене від перших заморозків та тепло вкрийте рослину.

Джерело.

Читайте також