Як при совдепі: боєць з Рівного обурився харчуванням в обласній лікарні

Фото Суспільне

Боєць Третьої штурмової бригади з Рівного Максим Вавринюк невдоволений якістю харчування в обласній клінічній лікарні. 

Про це він написав у себе на Фейсбук. 

- Як сказав головний лікар, в місяць витрачається 1 млн 200 тис грн. Зі слів Ткача (головного лікаря, ред.), смачніше в лікарнях не годують! Зрозуміло, війна і місцеві хворі жителі - їх багато в поточному режимі. Тут знову йдеться про Захисників України, ЗСУ. Та вони на лінії фронту їдять краще, смачніше. Навіть на нулі щось собі наготують. Невже для наших войнів окремо не можна придумати приготувати смачне меню, сніданок, обід, вечерю.

Який рік війна, а харчування як при радянській системі, совдепі! Чому волонтери можуть приготувати неймовірно смачні страви для поранених захисників, а обласна лікарня, державна влада, обласні депутати не можуть це питання вирішити? Для тих хто віддає життя, має бути найкраще, в них зранені тіла, покалічені долі і невідоме майбутнє. Чи то так важко знайти обладнання, кошти? - написав військовий. 

В іншому своєму дописі Максим Вавринюк також обурився ставленням лікарів обласної лікарні до військових. 

- Наша медична система - прогнила, корумпована, бюрократична, де нашим воїнам немає місця в лікуванні, повному обстеженні, консультаціях лікарів. Нас просто (я не кажу особисто за себе) швиряють з кабінету в кабінет, аби швидше здихатися, заслати в якісь санаторій чи на ВЛК, де результати знаєш наперед: "Ти, чоловіче, здоровий, випишу тобі таблетки, там на передовій лікуйся, в/ч, на медроті і так далі".

Закони пишуться про мобілізацію нові, але їх ховають самі силові структури України всіх рівнів, які відмазують своїх дітей, кумів, швагрів, родичів, аби не пішли на війну. Певно, бояться за них, або люблять багато грошей, і це все відбувається на твоїх очах без покарання, бо прикривають один одного! На війну забирають з сіл, бідних, середніх! Але ніхто не витягне з ТЦК тата синочка з Ленд Крузера чи БМВ,чи Мерса, 2024 року. Там татко постарався. Один дзвінок - ТЦК поспішає на допомогу. Краще запхати медика "швидкої", в них все просто - ВЛК за 20 хв, і навчальний центр, приданий до частини. Це найгірше. Як не дивно, не бачив на війні мажорів, качків, блогерів, мільйонерів, адже країна в нас одна, ми її можемо про*рати з тим відношенням. Бо в захисників повстане питання: за що і за кого ми воювали? Нас як не цінували, так і не цінують!

Тим часом у Рівненській обласній лікарні відреагували на допис військового. 

- Наш заклад наділений відповідальністю перед усіма нашими пацієнтами, особливо перед військовослужбовцями, які заслуговують на найвищий рівень медичних послуг. Ми вдячні за їхню безцінну й самовіддану службу, а тому завжди готові вдосконалювати наші процедури та стандарти, щоб забезпечити високоякісну і своєчасну медичну допомогу. Наша команда регулярно працює над вдосконаленням обслуговування та відкрита до співпраці з усіма зацікавленими сторонами для досягнення цих цілей.

Ми серйозно ставимося до всіх скарг на якість обслуговування, регулярно проводимо оцінку якості наданих послуг, адже завжди є місце для поліпшення, - йдеться у повідомленні. 

Стосовно харчування там зазначили: 

- Наш персонал харчоблоку старанно працює над забезпеченням безпеки та ефективності лікувального процесу, пов’язаного з харчуванням пацієнтів. Харчування відповідає вимогам законодавства щодо енергетичної цінності та хімічного складу, меню змінюємо та вдосконалюємо. Ми завжди відкриті до діалогу й співпраці з експертами у сфері громадського харчування для поліпшення внутрішніх процесів та професіоналізму кожного співробітника.

Читайте також