Як продовжити цвітіння петунії: дешеве підживлення для квітника

Рясне та довге цвітіння запашних петуній – мрія будь-якого квітникаря. Але далеко не кожен любитель знає, що є доступний і дешевий засіб, який допомагає цим рослинам цвісти більш пишно. Йдеться про борну кислоту. Готується підживлення на основі цього засобу просто. Для початку треба приготувати маточний розчин.

Потрібно взяти упаковку 10 грамів. Концентрація бору має бути не менше 98,6 відсотка. Далі його потрібно розчинити у 500 мл води. Температура рідини не може бути нижчою за 45 градусів, а інакше є ризик, що засіб не зможе розчинитися. Потім 100 мл маточного розчину треба розвести із 10 літрами чистої води.

Добриво підходить для кореневих та позакореневих обробок.

До слова! Садівники можуть зіткнутися з ще однією проблемою. Буває, що листя петунії бліде, а кількість квіток скорочується. Це може говорити про те, що вода, яка використовується для поливу, лужить ґрунт. У результаті коренева система рослини не може ввібрати всі важливі елементи. Допоможе у такій ситуації сік лимона. Потрібно всього 10 крапель розвести в літрі чистої води, а потім просто полити рослини 50 мл від отриманого засобу.