Як Рівненський ЦНАП став «обличчям» держави

Президент відзначив роботу рівненського Центру надання адміністративних послуг і потис руку ініціатору його створення Віталію Герману, заступнику міського голови. Про Центр надання адміністративних послуг згадали під час Ради регіонального розвитку в Рівному, яка відбулася за участю Президента, повідомляє "Рівне Вечірнє". Учасники обговорювали результати децентралізації й нові можливості області та обласного центру — перспективний план регіонального розвитку на 2019-2021 роки. Міський голова Рівного Володимир Хомко під час доповіді розповів про досягнення Рівного у різних сферах, а також про напрямки, над якими активно працює влада міста.

Згадав Володимир Хомко і про Центр надання адміністративних послуг у Рівному, який відкрили 29 січня 2016 року за участю президента:

— Наш ЦНАП нині надає 224 адміністративні послуги. Щодня його клієнтами є близько двох тисяч осіб. І найприємніше, що практично неможливо знайти людину, яка б не була задоволена сервісом нашого ЦНАПу.

Петро Порошенко при цьому наголосив, що саме такі молоді та перспективні команди, як у рівненському ЦНАПі, є новим обличчям держави:

— Уявіть собі, такі ЦНАПи­ — це обличчя держави. Зараз тут працює молода, красива команда, а раніше це була паспортистка з ЖЕКу. Так виглядає місцеве самоврядування, я тішуся саме таким обличчям нашої держави.

А після завершення засідання Ради регіонального розвитку Президент підійшов і особисто привітався із заступником міського голови Рівного Віталієм Германом.

— Це честь для мене, — говорить Віталій Герман. — Президент пригадав мене і сам потиснув мені руку. Ми разом відкривали ЦНАП у 2016-му, тоді я його очолював. Свого часу писав і подавав проект «Реконструкція приміщень будівлі на майдані Просвіти, 2 в Рівному під центр надання адміністративних послуг». На той час ЦНАП працював у цокольному приміщенні на Степана Бандери, 59 площею 190 кв. м — воно було замале і не давало можливості для розвитку. Не було парковки для клієнтів, інформаційних електронних терміналів самообслуговування, автоматизованої системи керування чергою та можливості надання супутніх послуг.

Проект було схвалено і з Фонду регіонального розвитку нам виділили на відкриття нового ЦНАПу близько 5 мільйонів гривень, з бюджету міста — ще 500 тисяч. Мені дуже приємно, що Президент з-поміж багатьох інших подій у своєму житті запам’ятав також відкриття нашого ЦНАПу та людей, до нього причетних.

Нагадаємо, що Центр надання адміністративних послуг у Рівному — це спільний проект міської і обласної влади, реалізований за кошти Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету Рівного.

Віктор Проскурня

Читайте також