Як розпізнати та де купити якісний монітор?

Якісний монітор комфортний. Зір користувача у безпеці, якщо екран відповідає загальноприйнятим вимогам. Насамперед важливий ряд нюансів: 

  • Наявність антивідблискового покриття. Воно дозволяє працювати за комп’ютером при різному освітленні.
  • Висока чіткість і контрастність. Розмиту картинку важко роздивитися, не напружуючи очі.
  • Можливість регулювання положення. Можуть виникнути проблеми, якщо у власника не виходить відкалібрувати кут нахилу та висоту монітора під себе.
  • Частота оновлення в межах норми. Мінімальне допустиме значення — 60 Гц. 

Популярні виробники периферійного обладнання не залишають ці важливі моменти поза увагою. Вони прикладають максимум зусиль, щоб вдовольнити потреби аудиторії та ні в якому разі не зашкодити їй.

Дисплеї від відомих брендів підходять для вирішення найрізноманітніших завдань. Наприклад, для навчання та роботи можна вибрати IPS чи VA монітор MSI з діагоналлю до 24 дюймів. Знайомство з новими ігровими всесвітами ідеально проходить з моніторами ASUS TUF Gaming, а для роботи у вибагливих програмах з застосуванням багатовіконного режиму важко знайти краще рішення, ніж 43-дюймовий Samsung чи Gigabyte. 

Головні характеристики моніторів
У кожної моделі комп’ютерного дисплея — свої унікальні родзинки, завдяки яким вона відрізняється від «конкуренток». Відмінності на кшталт розміру та дизайну можна помітити неозброєним оком. Технічні фішки вийде оцінити лише у процесі експлуатації. Мова йде про функціональні можливості, а також:

  • Роздільну здатність. HD, Full HD, 4K — до моменту підключення монітора це просто абревіатури. 
  • Час відгуку. На перший погляд, як 1 мс, так і 14 мс — дуже малий проміжок часу. Але різниця колосальна, якщо грати в ігри або використовувати «тяжкі» програми.
  • Підтримувані технології. Що більше технологій доступно для монітора, то якісніша виходить картинка і зменшується ризик появи візуальних спотворень. 

Якщо конструкція монітора передбачає наявність вбудованих динаміків та камери, можливості експлуатації стають суттєво ширшими. До можливих способів експлуатації додаються такі:

  • Стрімінг. На початковій стадії вести прямі трансляції можна, використовуючи лише підручні засоби.
  • Ділові переговори. Спілкуватися з партнерами дистанційно за допомогою засобів відеозв’язку дуже зручно.
  • Проведення навчальних заходів. Камера дозволяє вести лекції, семінари, уроки у режимі онлайн.

Де продаються монітори високої якості?
Оригінальні розробки відомих компаній доступні в інтернет-магазині Moyo.ua. Купити їх досить просто — достатньо додати одну чи декілька моделей до віртуального кошика, ввести персональні дані для зв’язку, обрати спосіб доставлення та оплати. Потім залишається тільки чекати, доки замовлення буде доставлено до місця призначення.