Як спіймати крота на ділянці: хитрий трюк

Ілюстративне фото

Поява крота на ділянці не викликає у господаря сильного занепокоєння. Деякі навіть вважають цю тварину корисною, оскільки вона розпушує землю. Рівно до тих пір, поки кріт не загляне в город або в квітник, підвісивши в повітрі кореневу систему рослин, що призводить до гальмування їхнього зростання, а іноді і до загибелі. Та й постійна боротьба з купами землі, що з'являються в невідповідних місцях, завдає незручностей. Важко створити гарний газон, якщо кріт вирішив прокласти там свій хід.

Ще складніше поливати рослини, коли вся вода йде у кротову нору. З однією твариною ще можна миритись. Але коли їх кілька, проблему треба терміново вирішувати, доки вони не залишили вас без урожаю.

Перш ніж вступати в боротьбу, необхідно більше дізнатися про свого супротивника. Кроти все життя знаходяться під землею, тому у них не розвинений зір, зате нюх і чутливість відмінні. За чутливість відповідають дотичні волоски, розташовані по всьому тілу тварини. На слух кріт теж не скаржиться. Впіймати його складно. Тварина чує кроки і навіть відчуває вібрацію від биття серця людини, яка стоїть без руху. Живляться кроти дощовими хробаками, яких чують через шар землі понад 50 см. Заради справедливості слід зазначити, що кріт поїдає черв'яків і личинок, серед яких перебувають і шкідники. Деяку користь він все ж таки приносить. Кріт облаштовує гніздо на глибині 50-70 см, навколо гнізда споруджує мережу ходів на кшталт павутиння. По них і пересувається у пошуках їжі. Без їжі гине упродовж 12 годин.

Як зловити крота

Найпростіше зловити крота у спеціальну кротоловку, яку можна купити в магазині. Але часто звірятка обходять їх стороною, побоюючись незнайомого предмета. Завдання: змусити крота наступити на механізм спуску, який його і зловить. Як це зробити? Також, як роблять під час упіймання мишей, — покласти приманку. Голод для цього підземного мешканця – сильний стимул.

Треба зловити дощового хробака, обв'язати його товстою ниткою (тонка пошкодить м'яке тіло) і прив'язати до кротоловки. Кріт прийде на приманку, адже він чує видобуток здалеку і постійно потребує їжі. Не забувайте, що у кожного крота своє "павутиння", тому місця розташування кротоловки потрібно міняти.

Ця проста хитрість позбавить необхідності затоплювати нори, закопувати навколо городу ганчірки, промочені гасом, пускати в нори вихлопні гази і займатися іншими малоефективними маніпуляціями.