Як у Костополі відзначатимуть День міста?

У місті Костополі, що на Рівненщині, вже готуються до святкування Дня міста, яке відзначають традиційно 12 липня.

З метою забезпечення належного проведення заходів, приурочених до святкування Дня міста Костополя 12 липня 2018 року, вшанування працівників підприємств, установ, організацій, мешканців, які внесли вклад у розвиток міста, збереження та пропагування історико-культурних традицій міста міська влада провела засідання щодо підготовки та святкування, пише Типовий Костопіль.

Зокрема, вже розробили ескізи та виготовили вітальні постери, плакати, стенди, запрошення з привітанням міського голови мешканців міста зі святом.

Крім цього, заплановано, що до 10 липня у місті проведуть благоустрій території та організують інформаційну кампанію щодо святкування Дня міста.

Також планують скласти списки громадян міста - кандидатів до нагородження відзнакою «Гордість міста Костопіль 2018 р.», яких нагородять, власне, на День міста. Також до свята влада планує виготовити сувенірну продукцію з символікою міста. Крім цього, до Дня міста також нагородять немовлят, які народяться 12 липня 2018 року.

На урочистості запросять Почесних громадян міста, міських голів минулих років, керівників підприємств міста тощо, а саме місто вберуть у святкові вогні.

Окрім усього, в День міста у Костополі на центральній площі - майдані Незалежності - пройде святкова концертна програма. Також впродовж дня запланована і низка інших заходів:

- святковий марш-парад духового оркестру;
- тематичні майданчики;
- флеш-моб дітей міста з малюнками на асфальті та запуск повітряних кульок з символікою міста Костопіль;
- виставки робіт юних художників та фотографів міста;
- виставки творів ужитково-прикладного мистецтва майстрів Костополя;
- майстер-класи з аквагриму, плетіння віночків тощо;
- міський шаховий турнір;
- спортивні заходи;
- святкова концертна програма «Місто моєї долі» за участю талановитої молоді;
- танцювальний батл серед колективів міста;
- виступи творчих колективів Костопільщини.

Також для маленьких мешканців просто неба облаштують ігрові майданчики, розважальні атракціони, батути, каруселі, водні атракціони тощо.

А на завершення свята на усіх містян чекатиме святковий фейєрверк.

Читайте також