Як у Рівненській області підготувалися до зими?

Новини Тернополя - 20 хвилин

Сьогодні на колегії Рівненської ОДА обговорили готовність населених пунктів та бюджетних установ області до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років. Директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації Володимир Пшеюк розповів, що опалювальний сезон розпочався 2 жовтня із міста Вараша, інші райони дещо пізніше увімкнули тепло:

"Як завжди у нас першим підключається Вараш, останні райони і міста розпочали опалювальний сезон із закладів соціальної сфери 16-17 жовтня. Станом на сьогоднішній ранок, у області працює 667 котелень із 840, це 79%. Наразі опалюється 501 школа (81%), опалюється 330 дитячих садочків, 1115 житлових будинків. По закладах охорони здоров'я не опалюється тільки одна амбулаторія. На підготовку до сезону отоплення в області використано 229 млн гривень".

У дорожньому господарстві заготовлено 29 тонн посипного матеріалу та реагентів, підготували 121 одиницю комунальної спецтехніки, з якої 43 одиниці в ОТГ.  Загалом відремонтовано майже 59 кілометрів водопровідних і 20 кілометрів каналізаційних мереж. Рівненський облавтодор також потужно готується до зими:

"Для роботи в зимовий період у 2018-2019 роки ДП "Рівненський облавтодор" планує залучити 179 одиниць техніки. Наразі готово 85% потрібних, в тому числі, 47 одиниць снігоочисної техніки, 22 грейдери, 3 бульдозери, 4 ротовні очисники, 32 навантажувачі, 14 солерозподілювачів та піскорозкидачі. Загалом підготовка до зими обійдеться облавтодору в орієнтовно 5,5 млн гривень", - зазначив заступник директора з економічних  питань ДП "Рівненський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України"  Борис Суряхін.

Крім того, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Григорій Таргонський повідомив, що усі навчальні заклади області готові до зими:

"Усі навчальні заклади підпорядковані управлінню, підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період. З метою ефективного використання енергоресурів у цьому році виконано цілий ряд капітальних ремонтів наших закладів: утепленння фасадів, зокрема в Рівненському обласному ліцеї-інтернаті, заміна зовнішнього та внутрішнього освітлення в двох школах, проведенозаміну дахів у гуртожитках навчальних закладів, покрівлі, заміна вікон. Усі 54 котельні підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період, замінили два твердопаливні котли, 300 метрів тепломережі, на 100 % заготовлено твердого палива".  

Нагадаємо, з 22 жовтня в Рівному пустили опалення в усі категорії будинків. До цього тепло пускали вночі в заклади соціальної сфери.  

Читайте також