Як виглядатиме нова школа у селі Вири на Рівненщині?

Реконструкцію школи у Вирах обговорили в Рівненській обласній державній адміністрації. Днями пройшла чергова зустріч заступника голови ОДА Людмили Шатковської та керівників профільних управлінь з ініціативною групою батьків школярів, народним депутатом, очільниками РДА та Вирівської ОТГ, повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

Нагадаємо, нещодавно батьки не пускали дітей у школу через переповнення закладу. Після поїздки голови РОДА Віталія Коваля на Сарненщину навчання в закладі було відновлено, ініціативну групу батьків запросили на нараду в ОДА.

Під час першого засідання робочої групи було прийнято рішення розробити два варіанти проєктної документації на будівництво школи:

  • скоригувати уже існуючий план приміщення навчального закладу відповідно до цін та стандартів 2020 року;
  • розробити ще один проєкт сучасної школи.

Врешті, вчора на зустрічі обговорили альтернативний варіант уже існуючого проєкту.

«Розробити новий сучасний проєкт школи ми не можемо через вимоги до стандартів ДБН. Мова йде про розмір уже виділеної ділянки під навчальний заклад, яка не дозволяє розширити її межі. Тому, аби не затягувати час, ми запропонували альтернативний варіант», - розповідає в.о. директора департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Віталій Кардаш.

Таким чином, в межах існуючої будівлі скоригували розташування внутрішніх перегородок стін і збільшили межі класів. За рахунок ефективного розміщення кабінетів в школі поміститься не 360, а 400 учнів. Тоді 200 першачків навчатимуться у старій школі, а нова прийматиме школярів середньої і старшої школи.

Тепер справа за місцевою владою. Вони пообіцяли зібратися на позачергову сесію і виділити кошти для проведення тендеру. Посприяти будівництву школи з державного бюджету пообіцяв і народний депутат Сергій Литвиненко.

Крім того, до 31 березня даний проєкт мають подати на розгляд обласної комісії для фінансування ДФРР на 2021 рік. Якщо все вдасться, то до кінця року проведуть тендерну процедуру, укладуть договір і заллють фундамент нової школи.

 

Читайте також