Які обмеження діятимуть відзавтра у "червоних" районах і містах Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Міста Вараш, Дубно, Острог, Здолбунівський та Костопільський райони з 19-го жовтня – у "червоній" зоні епідемічного зонування. Так вирішила профільна держкомісія. Триватиме це найближчих два тижні. Суспільне запитало у очільників громад, які обмеження будуть чи не будуть запроваджувати з наступного тижня.

Вараш

На комісії міської ТЕБ та НС прийняли рішення, що дошкільнята будуть ходити до дитсадків групами по 10 дітей. Кожних дві години у них вимірюватимуть температуру.

Міський голова Вараша Сергій Анощенко повідомив Суспільному, що школи йдуть на канікули, тому дистанційного навчання не буде.

"У місті залишиться транспорт та об’єкти торгівлі. На вході до ринку проводитиметься температурний скринінг. Це те, що було, коли був жорсткий карантин весною", – каже Сергій Анощенко.

Посадовець каже, що епідемія торкнулася міста точково. Причинами розповсюдження можуть бути фестиваль та пробіг, які нещодавно проводилися у місті, а також безсимптомні хворі.

Острог

Міський голова Острога Олександр Шикер розповів, що карантинні норми у місті будуть впроваджені для всіх, окрім закладів дошкільної освіти.

"Були звернення батьків, у садочках немає спалахів коронавірусу. Тому, на свій страх та ризик, садочки будуть працювати, як і працювали. Це погодили з Рівненською ОДА", – каже Олександр Шикер.

Він додав, що чотири школи Острозької ОТГ, Національний університет "Острозька академія" навчатимуться дистанційно. Заклади харчування працюватимуть лише "на виніс".

"Люди самі винні, що ми опинилися в "червоній" зоні. Наприклад, працівники ринку не виконували рекомендації", – каже міський голова Острога.

Мер запевнив, що міська рада ознайомила жителів щодо карантину та його норм на місцевих інформпорталах.

Дубно

Журналісти Суспільного зателефонували меру Дубна Василю Антонюку, аби запитати, які обмеження будуть у місті. Говорити на цю тему з журналісткою той відмовився.

"Поки що нічого не приймали, в пів четвертої буде засідання. Я колись попросив Суспільне, щоб підтримали, ви мене не підтримали. Так що, будь ласка, до побачення", – сказав Василь Антонюк та закінчив дзвінок, не пояснивши, у чому суть образи на телеканал.

В спільноті "Громада Дубно" у Facebook Василь Антонюк напередодні написав у коментарях, що дитячі садки та школи, магазини та ринки – працюватимуть.

"Кабінет міністрів зменшив межу захворюваності з 630 на 320, а в нас станом на сьогодні 368 хворих на COVID-19. Станом на 15 жовтня, серед школярів та діток, які відвідують садочки, хворих немає. Є хворі на пандемію вчителі шкіл міста, їх 7 чоловік", – написав Василь Антонюк.

Він вважає, що ситуація по місту в освітянських установах не погана і загрози для оточуючих не несе.

На момент публікації матеріалу, офіційного рішення комісії Дубенська міська влада не оприлюднила.

Здолбунівський район

Здолбунівська районна державна адміністрація вирішила дотримуватися карантинних вимог, беручи за основу змінену постанову Кабінету Міністрів №641 повністю.

"Школи підуть на дистанційний режим навчання, а потім планово в канікули. Ринки працюватимуть, бо заборони не бачимо, громадський транспорт також", – каже голова Здолбунівської РДА Леонід Власюк.

Він додав, що відмова від дотримання карантинних вимог "червоної" зони незаконна і йти на порушення закону адміністрація – не готова.

Костопільський район

Голова Костопільської райдержадміністрації Олександр Коваль запевнив: у районі карантинних обмежень дотримуватимуться будуть сповна. Учасникам освітнього процесу перебування в умовах карантину спрощує те, що з 19-го жовтня усі школи планово йдуть на канікули.

"Громадський транспорт в Костопіль їздить в обмеженій кількості з обмеженою кількістю пасажирів з моменту введення першої "червоної" зони. Орган місцевого самоврядування не приймав рішення про введення заборони транспорту. У нас є досвід, будемо працювати в цьому форматі та чекати протокол з обласної адміністрації", – зазначив Олександр Коваль.

Посадовець додав, що саме Костопільський район перебував у "червоній" зоні найдовше на Рівненщині.

За інформацією Суспільного.

Читайте також