Які заходи безпеки вжито в селі на Рівненщині, де зафіксували COVID-19?

Фото - соцмережі, Василь Романюк

У селі Бабин Гощанського району зафіксовано випадок інфікування коронавірусом. З цієї причини місцева влада зібрала оперативну нараду.

Голова Гощанської районної державної адміністрації Василь Романюк на своїй сторінці у Facebook повідомив про результати наради, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За його словами, підведено результати вжитих заходів. Всі служби активно виконують поставлені завдання.

Було виконано такі завдання:

  • Оглянули вулицю, на якій проживає інфікована. Є певні складнощі із санітарною обробкою вулиць дезінфікуючими засобами, пов'язаними із великими габаритами техніки (вулиці вузькі та з різкими поворотами). Розглядається варіант ручного кроплення.
  • Працівники поліції спільно із сімейним лікарем встановили всіх осіб, які могли бути в контакті з інфікованою. Всі попереджені, перебувають на самоізоляції та спостерігаються сімейними лікарями.
  • Лабораторним центром проведено дезінфекцію за місцем проживання інфікованої та місць можливого її перебування.
  • Проводиться дезінфекція місць масового скупчення людей в с. Бабин силами ОТГ, дитячих майданчиків та ін.

До дезінфекції задіяна також Держпродспоживслужба.

Василь Романюк зазначив, що у комунальній аптеці доступні маски для місцевих жителів.

«Під час об'їзду території села Бабин вражає ситуація біля місцевого відділення Укрпошти. Не вдалося зробити фото з технічних причин, але безпечність людей вражає: біля 10-ти людей, більшість з яких похилого віку, активно "штурмують" відділення. Так, всі були в масках і майже дотримувалися дистанції, але кожен, напевне, торкався паркану, ручки, лавочки», - коментує ситуацію в селі голова райдержадміністрації.