Якісно чи ефективно: що рівняни думають про роботу одного з судів?

Фото - відкриті джерела

Результати опитування громадян – відвідувачів суду щодо якості та ефективності роботи Рівненського апеляційного господарського суду (квітень–червень 2018 року). Такі дані оприлюднює сайт "Судова влада України".

Опитування розроблене та рекомендоване робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

89,7% респондентів в цілому оцінили якість роботи Рівненського апеляційного господарського суду на «добре» (30,8%) та «відмінно» (59,0%), 10,3 % опитаних – на «задовільно», на «погано» та «дуже погано» не оцінив жоден з опитуваних.

За 5-бальною шкалою середня оцінка якості роботи суду становить 4,5 бали.

Загальні показники якості, середній бал:

доступність суду – 4,3;

зручність та комфорт – 4,5;

повнота та якість інформації – 4,3;

Сприйняття роботи, середній бал:

працівників апарату суду – 4,6;

колегій суддів – 4.0.

 Слід також зазначити, що усі респонденти заперечили наявність судових засідань, які не відбулися через неналежну організацію роботи суду. Такий 100-відсотковий показний свідчить про намагання суддів Рівненського апеляційного господарського суду докладати усіх зусиль не лише заради доступу сторін до правосуддя, а й дотримання строків розгляду справ, передбачений процесуальним законодавством.

На питання, «Які конкретні зміни, на Ваш погляд, необхідні для покращення роботи суду сьогодні?» відповіли лише 4 опитаних, зазначивши таке:

Загальна інформація про порядок та умови роботи суду для тих, хто вперше в суді.

Обладнання робочого місця (комп’ютер + принтер + інтернет) для відвідувачів суду

Обладнання точок доступу до питної води для відвідувачів суду.

Інформативність в плані розташування залів засідань (більш яскраво і впізнавано).

 

Для респондентів, які висловили свої побажання та зауваження, а також для усіх відвідувачів суду, повідомляємо:

Враховуючи потребу та побажання відвідувачів суду, у червні 2018 року в приміщенні суду встановлено кулери з питною холодною та гарячою водою.

У Рівненському апеляційному господарському суді у листопаді 2017 року відкрито кімнату для адвокатів та представників сторін, яку облаштовано комп’ютерами з доступом до мережі Інтернету, принтерами, інформативними теками, а також зарядним пристроєм. Про наявність такої кімнати на стенді суду міститься інформаційна листівка.

Зарядні пристрої для мобільних телефонів та інших гаджетів встановлені також у холі головного корпусу суду поруч із залами судових засідань.

Проте, зважаючи на слушне зауваження відвідувача, респондетна опитування, розглядається питання розміщення вказівника розташувань залів засідань.

 

За повідомленням прес-служби суду 

Читайте також