Якою має бути головна ялинка в Рівному – досліджуватимуть депутати

Сьогодні на пленарному засіданні чергової дев’ятнадцятої сесії Рівненської міської ради проголосували за створення робочої комісії з вивчення питання щодо встановлення в місті Рівному новорічної ялинки.

Відтак, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Рівненська міська рада вирішила головою комісії призначити Олександра Курсика (ВО «Батьківщина»). Членами комісії призначено: Сергія Васильчука (БПП «Солідарність»), Олега Дзецько (ВО «Свобода»), Олександра Довжаницю (« Укроп»), Василя Немеша (Радикальна партія Олега Ляшка), Ірину Пилипчук («Самопоміч») та Любов Романюк («Громадський контроль»).

Ця комісія повинна буде вивчити питання щодо встановлення у місті Рівному новорічної ялинки, а також їм потрібно буде надати відповідні пропозиції на розгляд Рівнеради.

Нагадаємо, «Рівне Медіа» вже повідомляло про те, що в грудні минулого року у Рівному було проведено соціологічне опитування щодо нагальних питань. Участь у ньому взяло майже чотири тисячі респондентів. Вони висловити свою думку щодо того, якою має бути новорічна ялинка Рівного. Відтак, на питання: "Яку новорічну ялинку потрібно встановлювати на майдані Незалежності у Рівному?" рівняни відповіли так: штучну - 47%, натуральну - 42,2 % та утримались - 10,8%.

Крім того, міський голова Рівного зазначив, що буде ще одне опитування. Його проведе іноземна компанія USAID Незалежне оцінювання. Володимир Хомко зазначив, що воно буде проходити з ілюстраціями «штучної», «зрубаної» та «вирощеної» ялинок.
 

Читайте також