Якщо не візьмуть зброю "стріляні", то підуть юнаки: троє друзів з Івано-Франківська вдруге пішли на фронт

Троє друзів з Івано-Франківська вже вдруге взяли до рук зброю та пішли на фронт. Ще у 2015 році чоловіки разом воювали на Донбасі. 

В усіх трьох - позивний "Пікап". Так друзів називають кілька тижнів, з того моменту, як вони на волонтерскому пікапі приїхали на передову.

Служать чоловіки у 72-й окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців. 

Повістка спочатку прийшла Андрієві. Вже наступного дня у військкоматі з’явився Роман, наполіг, щоб його відправили служити разом з другом. Потім до них приєднався і Назар. Повернувшись додому, не втратили зв’язок, хоча життя і розкидало друзів. Назара початок повномасштабного вторгнення застав, наприклад, у Німеччині.

"Я за освітою – дизайнер інтер’єрів. Після АТО кілька років жив у Португалії, займався декором. Потім повернувся до України, відкрив свою справу: гіпсові 3D-панелі, арт-бетон, художня штукатурка, барельєфи, навіть пробував виготовляти меблі. Коротше, любе рябе! Вирішив розширяти бізнес, поїхав до Німеччини. 24 лютого ввечері дізнався про напад росії. 25-го я вже був в Україні, де на мене чекали мої побратими. Пікапом ми приїхали з Івано-Франківська до місця дислокації підрозділу", – розповідає Назар.

Воювати чи ні - чоловіки не вагалися. Адже, якщо не візьмуть зброю вони - стріляні бійці - то підуть на фронт молоді хлопці без досвіду.

За словами Романа, на Сході таких жорстких сутичок він не бачив. Ось тут і годилися навички з Донбасу.

Читайте також