Ювелірні вироби, цінні папери й елітні автівки: що у деклараціях заступників голови Рівненської ОДА

У вересні 2019 року Віталій Коваль приступив до виконання обов`язків голови Рівненської обласної державної адміністрації. Опісля він декілька місяців придивлявся собі заступників. До кінця року уже мав чотирьох. Першим заступником голови ОДА призначено було Сергія Подоліна, заступниками стали Сергій Гемберг, Ігор Тимошенко та Людмила Шатковська. Наші журналісти проаналізували декларації цих чиновників про доходи за минулий рік.

Віталій Коваль зі своїми заступниками Сергієм Гембергом, Сергієм Подоліним й Ігорем Тимошенком та їх дружинами

Перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін був призначений на цю посаду у листопаді минулого року. До цього він працював у Рівненській РДА. Пан Подолін відповідає за роботу з департаментом соціального захисту населення, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управлінням охорони здоров’я, управлінням освіти і науки, а також взаємодію із РДА області.

У декларації за 2019 рік Сергій Подолін зазначив, що має у власності квартиру в Рівному, літній будинок відпочинку в Демидівському районі та земельну ділянку під ним.

Крім того, зазначено про незавершене будівництво житлового будинку в Рівному, де він є співвласником разом із дружиною і донькою.

У власності дружини Сергія Подоліна Інни - два автомобілі: Toyota Land Cruiser Prado та Infiniti FX35. Загальна їх вартість на момент купівлі становила трохи більше 1 млн гривень.

Із доходів першого заступника голови ОДА майже 240 тисяч гривень заробітної плати на посаді в РДА, 54 345 гривень зарплати з листопада до кінця року в обласній адміністрації. Задекларовано також подарунок у негрошовій формі від ОДА, його сума – 987 гривень.

Також пану Подоліну передали безоплатно у власність земельну ділянку в Рівному, вартістю 544 тисячі гривень. До цього, як зазначено у попередній декларації, він її орендував.

Сергій Подолін із дружиною і доньками

Дружина чиновника, Інна Подоліна, має 95% прав на ТОВ-Фірма "Кадет СВС", яке займається купівлею, продажем та орендою квартир, будинків, комерційної нерухомості та земельних ділянок. У декларації пана Подоліна зазначено, що минулого року дружина заробила тут майже 100 тисяч гривень.

Серед грошових активів сім’ї Подоліних: майже 190 тисяч гривень на банківських рахунках і 39 тисяч доларів готівкою.

Сергій Гемберг (зліва) та Сергій Подолін

У кінці листопада минулого року у голови Рівненської ОДА з’явився ще один заступник – Сергій Гемберг. До цього він очолював управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівного. В обладміністрації Гемберг курує інвестиційний напрямок роботи, а також працює з управлінням культури і туризму, управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управлінням у справах молоді та спорту і управлінням міжнародного співробітництва та європейської інтеграції.

У своїй декларації за попередній, 2019 рік, пан Гемберг зазначив, що має у власності квартиру в Рівному на 68 квадратних метрів, ще одну на 84 «квадрати» - у співвласності. Його дружина, Яна Кравчук, володіє земельною ділянкою на майже 800 метрів квадратних у Рівному та будівлею адміністративно-торгового комплексу з добудовою – загальна площа 3 690 «квадратів». Також у власності дружини заступника голови житловий будинок у Рівному, який ще не зданий в експлуатацію і автівка «Пежо» 2013 року випуску.

У співвласності пана Гемберга є торгова марка «Телепортус».

На дружину Яну також зареєстроване товариство з обмеженою відповідальністю «ТРІЛАЙФ», яке займається косметологією. У Рівному більш відоме як «Медцентр Яни Кравчук».

Сергій Гемберг із дружиною і сином

Із доходів Сергія Гемберга250 тисяч гривень заробітної плати та 800 тисяч гривень від зайняття підприємницькою діяльністю дружини. Згідно із декларацією, готівкою заступник голови ОДА тримає 340 тисяч гривень.

Крім того, Сергій Гемберг є членом низки організації, зокрема, Рівненської обласної громадської організації "джаз-клуб Джем", Обслуговуючого кооперативу "Щасливе", Громадської організації "Платформа взаємодій Простір", Громадської організації "Агенція сталого розвитку міста", Громадської організації "Центр підтримки агробізнесу" та Громадської організації "Фонд освітніх ініціатив".    

Сергій Гемберг, Віталій Коваль та Ігор Тимошенко

Повноваження Ігоря Тимошенка на посаді заступника голови обласної адміністрації продовжили у грудні 2019 року. Він  обіймає цю посаду із квітня 2016 року. У своїй декларації за минулий рік пан Тимошенко зазначив, що має у власності земельну ділянку на майже 900 квадратних метрів і металевий гараж у Рівному. У спільній власності - дві квартири в обласному центрі на 43,5 та 68 «квадратів».

Його дружина Наталія володіє земельною ділянкою на 1003 кв. м. в селі Городище Рівненського району та квартирою та 55 «квадратів» у Рівному.

Ігор Тимошенко і дружина Наталія

Із транспортних засобів у сім’ї Тимошенків – легковик CITROEN C-Elysee 2017 року випуску, придбаний того ж року.

Пан Тимошенко задекларував низку цінних паперів, зокрема, у ВАТ "Рівнебудіндустрія", ВАТ "Могилянський завод будматеріалів",  ВАТ "Млинівська меблева фабрика", ВАТ "Радивилівський молокозавод" та ВАТ "Миколаївцемент".

За роботу в обласній адміністрації минулого року Ігор Тимошенко отримав 576 530 гривень, а дружина, працюючи в ТОВ «Новий Двір», заробила трохи більше 53 тисяч гривень. Із готівкових коштів у сім’ї заступника голови ОДА: 9 500 євро та 16 000 доларів.

Ігор Тимошенко і Віталій Коваль

Єдина жінка серед заступників голови Рівненської ОДА – Людмила Шатковська. Вона приступила до виконання обов’язків 26 грудня 2019 року. Заступниця курує департаменти з питань будівництва та архітектури та житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності. До призначення в Рівненську ОДА вона працювала у КП "Вінницяміськтеплоенерго". За роботу там минулого року отримала майже 455 тисяч гривень. У декларації зазначено, що у власності чиновниці – дві земельні ділянки в Клевані Рівненського району, придбані в один день. Їх площа – 1 191 та 583 квадратних метри.

Квартира на 82 «квадрати» в Рівному зареєстрована на її чоловіка Едуарда. Він працює в ДП "Рівненський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації". За минулий рік його доходи склали майже 200 тисяч гривень заробітної плати.

Зазначено у декларації також і продаж автомобіля за майже 290 тисяч гривень. Чоловік пані Шатковської задекларував подарунок у негрошовій формі, вартістю 380 тисяч гривень.

Пані Шатковська у декларації зазначила, що має ювелірні вироби (золоті кульчики з діамантами, золоті кульчики з перлинами, золота каблучка з діамантами, золота каблучка з перлинами, золота підвіска з діамантами), які отримала в 2000 році, та каблучку із діамантом - у 2017 році.

Із грошових активів сім’ї Шатковських – 950 тисяч гривень та 19 тисяч доларів.

Усі фото - відкриті джерела. 

Читайте також