З початку року малий бізнес Рівненщини сплатив понад 400 мільйонів гривень податку

фото ілюстративне

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області  у січні-вересні 2019 року до бюджетів громад Рівненщини, від платників єдиного податку 1-3 груп надійшло 411,1 млн. грн. єдиного податку, ц е на 80,1 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 340,1 млн. грн. єдиного податку, і це на 66,9  млн. грн. більше, ніж у січні-вересні 2019 року. 

Від юридичних осіб – спрощенців 3 групи територіальні громади краю отримали 70,9 млн. грн. податкових надходжень, що на 13,2 млн. грн.  перевищує минулорічний показник. 

Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, єдиний податок – одне зі стабільних джерел наповнення місцевих бюджетів області. Саме тому створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні є у пріоритетах діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та податкової служби області.. 

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. Спрощена система оподаткування регулюється гл. 1 р. XIV Податкового кодексу. 

У 2019 році максимальна фіксована ставка єдиного податку для спрощенців І групи становить не більше 192,10  грн. (до 10%  від 1 921 грн.), ІІ групи –  не може перевищувати 834,60 грн. (до 20% від 4 173 грн.). Платники єдиного податку ІІІ групи сплачують його у розмірі 3% доходу, у разі сплати ПДВ, або 5% доходу, у разі включення ПДВ до складу єдиного податку. 

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також