За чисту екологію бізнес Рівненщини сплатив понад 56 мільйонів гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили в Головному управління ДПС у Рівненській області, за 2019 рік  платники екологічного податку Рівненщини  сплатили до бюджетів усіх рівнів 56,7 млн. гривень. Із загальної суми понад 22,4 млн. грн. отримали бюджети місцевих громад, ще 34,3 млн. грн. надійшло до державного бюджету.

На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб - платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, викиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

Як зазначають у податковій службі, екологічний податок мають сплачувати платники, діяльність яких пов'язана із викидами у атмосферу забруднюючих речовин, стаціонарними джерелами забруднення навколишнього середовища, скиданням забруднюючих речовин до водних об'єктів та забруднення водних ресурсів України, розміщенням шкідливих речовин та відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах, утворенням та/чи зберіганням радіоактивних відходів, тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів у спеціально відведених для цього місцях.

Головне управління ДПС  у Рівненській області

Читайте також