За збут наркотиків рівнянина взяли під варту

фото ілюстративне

За ініціативи прокуратури суд змінив запобіжний захід рівнянину на суворіший

Клопотання Рівненської місцевої прокуратури про зміну запобіжного заходу Рівненський районний суд задовільнив та 20.08.2018 виніс ухвалустосовно 26-річного жителя м.Рівне про застосування до нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  

Одночасно, згідно норм КПК, судом визначено розмір застави у сумі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб(тобто 147 280 грн.).

Чоловік, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів),  донині перебував під домашнім арештом.

Під час підготовчого судового розгляду матеріалів кримінального провадження прокурор представив докази того, що обвинувачений порушив покладені на нього при застосуванні попереднього запобіжного заходу обов’язки. Натомість, будучи під домашнім арештом, без дозволу суду покидав неодноразово постійне місце проживання та вчинив нове правопорушення.  Крім доказів неналежної процесуальної поведінки обвинуваченого прокурор довів наявність ризиків ухилення його від слідства, впливу на інших учасників кримінального процесу та можливого вчинення іншого кримінального правопорушення.

Відтак, врахувавши доводи прокурора, судвизнав їх обґрунтованими та ухвалив застосувати до обвинуваченогозапобіжний захід, пов'язаний із ізоляцією останнього.

Чоловік був узятий під варту одразу після оголошення судового рішення.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: https://prokuraturamista.rv.ua

Читайте також