Забагато пасажирів: як суд карав шістьох рівненських водіїв маршруток

У період дії карантинних обмежень у громадському транспортні дозволено перевозити людей на сидячих місцях лише у тій кількості, яка передбачена технічними характеристиками. На водіїв, у чиїх маршрутах виявляли «стоячих» пасажирів, складали протоколи про порушення правил карантину щодо людей. Опісля їх направляли в суд, який і вирішує, чи сплачуватимуть керманичі захмарні суми штрафів – від 17 до 34 тисячі гривень.

Як показує практика, суди обмежуються переважно усними зауваженнями, не накладаючи штрафні санкції. До прикладу:

  1. 15 жовтня в Рівному на вулиці Грушевського зупинили маршрутку «Богдан», водій якої перевозив 22 людини, що більше, аніж дозволено технічною характеристикою транспортного засобу. Так на керманича маршрутки №57 склали протокол за порушення карантину. Тоді в області була ще «жовта» епідзона. Цього ж ця на цій же вулиці помітили маршрутку №38а, в якій везли забагато людей – 27. На водія також склали протокол.
  2. 16 жовтня близько 19-ї години в Рівному на вулиці Грушевського, на території, де встановлений жовтий рівень епідемічної небезпеки, у маршрутці водія ТЗ «Богдан», який курсує за 51-м маршрутом, виявили 29 осіб. На керманича склали протокол за порушення правил карантину щодо людей. Тоді в області була ще «жовта» епідзона.
  3. 20-го жовтня на Київській у Рівному також «попався» водій маршрутки №34, який перевозив у салоні транспортного засобу 29 людей. Це більше, аніж передбачено технічною характеристикою «БАЗу». Водій теж отримав протокол.
  4. Зранку 25 жовтня на вулиці Грушевського в Рівному на території, де встановлений помаранчевий рівень епідемічної небезпеки, водій маршрутки 38а здійснював регулярне перевезення транспортним засобом БАЗ. Однак, віз більше пасажирів, аніж можна – згідно з теххарактеристикою. У салоні нарахували 32 людини.
  5. Також 25-го жовтня на вулиці Олени Теліги зупинили маршрутку №45, в якій нарахували 25 пасажирів. З постанови суду вбачається, що це більше, аніж передбачено технічною характеристикою транспортного засобу «БАЗ».

У всіх цих випадках обмежились усними зауваженнями. Провадження у справах позакривали.

Читайте також: "Сідайте бабцю, нічого не потрібно": водію маршрутки на Рівненщині подякували за людяність.

Читайте також