Захворюваність на грип: мешканцям Рівненщини радять вакцинуватися

фото ілюстративне

Упродовж 2019 року едімічний поріг в області не було перевищено. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук. Проте вже з початку нового епідсезону захворюваність в Острозькому, Дубенському, Зарічненському, Костопільському, Корецькому, Радивилівському районах та у місті Вараш перевищує епідемічний поріг.

З початку епідеміологічного сезону від ускладнень грипу в Україні вже померло 13 осіб. Минулого епідсезону було зареєстровао 64 летальних випадки.

Відтак, вже 54 освітні заклади в області зачинено на карантин, у тому числі – один дошкільний. У Рівному усі навчальні заклади працюють за звичним графіком.

Зважаючи на те, що кількість хворих на грип на Рівненщині зростає, мешканцям області радять вакцинуватися.

Якщо Ви відчуваєте симптоми хвороби, лікарі радять негайно звернутися до лікаря.

«Вірус грипу любить сухе тепле середовище, тому потрібно зробити такі умови, щоб йому було некомфортно, тобто це вологе прибирання, провітрювання, щоб цей вірус не накопичувався. Лікування завжди йде симптоматичне. Тобто якщо у вас підвищена температура тіла, то потрібні жарознижувальні препарати. Хочу наголосити, що не потрібно займатися самолікуванням, не потрібно наперед купувати якісь ліки, адже у вас є сімейний лікар, звертайтесь до нього і консультуйтеся саме з ним», - розповідає завідувач відділу епіднагляду та профілактики епідеміологічних захворювань ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України" Віктор Мороз.

Нагадаємо, на Рівненщині з початку року зареєстровано один летальний випадок від ускладнень грипу. Відомо, що 50-річний чоловік пізно звернувся до лікарів.

Як повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі, за минулий тиждень в області на 48% зросла захворюваність на грип та інші гострі респіраторні інфекції. Всього захворіло 7819 осіб, з них - 5505 (70,4%) дітей.

Читайте також