Зарплата - 40 тис. грн: як під час війни працює деревообробне підприємство біля Рівного

Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан ознайомився з роботою підприємства "Кроноспан", що займається виробництвом фанери, дерев'яних плит і панелей..

ТОВ «Кроноспан Рівне» - найбільший інвестиційний проєкт за часів незалежності на Рівненщині. Торік тут запрацювала лінія з виробництва ДСП і вже виготовляється високоякісна продукція. Друга черга – лінія ОСП – на завершальній стадії. У будівництво двох виробничих ліній заводу тут планують вкласти понад 450 млн євро..

«Компанія продовжує адаптуватися до реалій війни. Тут оптимізували виробництво та почали імпортувати електроенергію з ЄС. Попри все, "Кроноспан" вкладає кошти в національну економіку, підтримує державну політику «Зроблено в Україні», розвиває приватний індустріальний парк і впроваджує енергоефективні технології. А нещодавно компанія успішно пройшла нову уточнену процедуру оцінки впливу на довкілля», - розповів Олександр Кохан.

Нині компанія експортує продукцію до Європи й Америки. Меблі, зроблені з плит Kronospan, продають в мережі IKEA, JYSK, XXXLutz. Торік компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів майже 450 млн грн податків.

На підприємстві планується створення понад 2000 нових робочих місць, а середня зарплата тут становитиме 40 тис. гривень

Читайте також