Засудженого сільського голову Обарова звільнили від відбування покарання

Засудженого за півмільйонний хабар сільського голову Обарова Івана Тимощука звільнили від відбування покарання. 

Таке рішення ухвалив Рівненський районний суд через закінчення іспитового строку. 

Нагадаємо, у 2015 році Івана Тимощука спіймали на хабарі у 504 тис грн. За ці гроші він обіцяв надати громадянину у власність 0,25 га землі на території сільради. Крім того 10 % від цієї суми отримав підприємець землевпорядник Тарас Якобчук.

30 грудня 2020 року суд виніс вирок Івану Тимощуку. Зокрема його визнали винним  за ч.1 ст. 190, ч.4 ст. 190 КК України ("шахрайство") та присудили 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у три роки з конфіскацією майна. Тарасу Якобчук присудили три роки ув'язнення з іспитовим строком у два роки. 

12 серпня 2021 року Волинський апеляційний суд скасував Тимощуку конфіскацію майна. Прокурори подали на це рішення касаційну скаргу. 

Також до Рівненського райсуду надійшло подання інспектора Рівненського райвідділу ДУ "Центр пробації" про звільнення засудженого від призначеного покарання після закінчення іспитового строку.

У клопотанні вказується, що засуджений під час іспитового строку характеризується позитивно, виконав покладені на нього судом обов`язки, порушень громадського порядку не допускав, повторних злочинів не скоїв, до адміністративної відповідальності не притягався. Вцілому поведінка засудженого під час випробування в межах іспитового строку дає підстави для звільнення останнього від призначеного покарання.

Прокурор не заперечував проти цього подання. Відтак, суд його задовольнив. 

 

Читайте також