Затримали трьох іноземців і одесита: поліцейські розповіли про "квартирників", які діяли в трьох областях

У результаті злагоджених дій та чіткій взаємодії працівники карного розшуку поліції області спільно із колегами із Львівської та Волинської областей вчора, 22 грудня, затримали чотирьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні крадіжок із помешкань громадян. 

Їхнє авто «Volkswagen Polo» на київській реєстрації зупинили на стаціонарному пості міста Корець. Зловмисниками виявилися троє іноземців: 24-х, 29-ти, 58-ми років та 52-річний житель Одеської області. 

«Для проведення невідкладних слідчих дій на місце події виїхала слідчо-оперативна група Дубенського відділу поліції, — повідомив заступник начальника — начальник кримінальної поліції ГУНП в Рівненській області  Сергій Волков. — Саме цього дня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про крадіжку з помешкання на вулиці Семидубській у райцентрі. Шляхом підбору ключа зловмисники проникли до квартири дубенчанки та викрали 100 тисяч гривень і золоті вироби». 

Під час огляду транспортного засобу в салоні поліцейські виявили та вилучили відмички та набори інструментів, які використовувалися у злочинній діяльності, грошові кошти в сумі 100 100 гривень, 105 доларів США, 25 євро та 10 найменувань ювелірних виробів.

Усіх чотирьох помістили до ізолятора тимчасового тримання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі Дубенського відділу поліції вирішують питання про повідомлення їм про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу.

Поліцейські наразі перевіряють їх на причетність до інших аналогічних скоєних злочинів на території Рівненщини, Львівської та Волинської областей. 

<> <> <>

Автомобіль вилучений та поміщений на території Дубенського відділу поліції. За результатами перевірки з’ясувалося, що іноземці мають посвідку на проживання на території України. Один із них, 24-річний переховувався від органів суду Львівщини та перебував у розшуку.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області.