Завдають шкоди природі: у Рівному невідомі систематично катаються на квадроциклах берегом Усті

У Рівному невідомі особи систематично використовують плавні річки Устя для комерційного катання на скутерах та квадрациклах, що завдає шкоди навколишньому середовищу.

Про це місцеві жителі розповіли депутатці міськради Оксані Майбороді, яка звернулася до Державної екологічної інспекції Поліського округу, написала вона у Facebook.

"Завдяки небайдужим мешканцям дізналась про таку діяльність в плавнях. Це дикість в Європі, але в нас це поки норма – понищити на квадроскутерах природні екосистеми Карпат, лук, плавнів. І мало хто на це звертає увагу", – написала Майборода.

У своєму зверненні жінка наголосила, що такі розваги руйнують екосистему, вищі водні рослини, оселища тварин та гнізда птахів, спричиняють шумове забруднення та забруднення нафтопродуктами зеленої зони. Невідомі особи також  самовільно спорудили місток через річку, який систематично використовують.

Оксана Майборода додала, що очевидці бачили, як люди каталися у плавнях навіть в період розмноження тварин з 1 квітня до 15 червня.

У кінці звернення вона додала, що статус України як кандидата у члени ЄС зобов?язує охороняти біорізноманіття на рівні оселищ (біотопів).

“Прошу активно сприяти у процесі набуття природоохоронного статусу для цієї території, що вже має ризики знищення та може не дочекатися вступу України до ЄС”, – зазначила Майборода у зверненні.

Читайте також