Завершилося будівництво мосту на Рівненщині, який сполучить дві ОТГ

Завершилося будівництво 95-метрового дерев’яного мосту через річку Горинь, який сполучить Висоцьку та Миляцьку ОТГ, що на Дубровиччині. Наразі тривають роботи по фарбуванню дерев’яної конструкції та упорядкуванню території навколо нього, повідомляє Оксана Слободзян у Фейсбук.

Без мосту мешканці ОТГ були змушені їхати по окружній дорозі через райцентр, а це близько 50 км. Через річку Горинь, що розділяє громади, і до цього функціонувала понтонна переправа, проте вона щороку пошкоджується під час повені, потребує значних капіталовкладень в ремонти, що обраховуються сотнями тисяч гривень.

Зведений міст мостобудівельним підрозділом Збройних Сил України. Це завдання стало одним із заліків індивідуальної та колективної роботи за стандартами спеціальної підготовки військових частин інженерних підрозділів вітчизняного війська. Активно долучилися до роботи працівники Висоцького лісгоспу на чолі зі своїм директором Віталієм Торчилом. Саме на їх плечі ліг основний обсяг робіт. Долучалися до робіт і місцеві жителі. Будівництво мосту розпочалося за ініціативи депутата Рівненської обласної ради, начальника управління лісового та мисливського господарства Віталія Суховича та за підтримки народного депутата України Василя Яніцького.

Читайте також