Завтра в Рівному обговорять перспективи розвитку громади

27 березня 2018 року, о 9:30, у приміщенні платформи взаємодій "Простір" (вул. Соборна, 11) відбудеться Рівненський обласний форум "Відповідальна участь - крок до успішної громади".

Запрошуються представники об’єднаних територіальних громад Рівненської області, представники громадянського суспільства, органи місцевого самоврядування та журналісти обговорити можливості залучення мешканців до формування місцевої політики на локальному рівні, а також дізнатися способи застосування публічного діалогу, зокрема інструменту публічних консультацій. 

Представники Громадянської мережі ОПОРА поділяться досвідом реалізації проекту «Формування бюджетів об’єднаних територіальних громад через призму потреб мешканців» у Бугринській та Деражненській громадах Рівненщини. 

Разом зі спікерами учасники розглянуть практичні кейси залучення мешканців до бюджетного процесу об'єднаних територіальних громад, функціонування порталів «ProZorro» та «E-data». Дискутуватимуться також питання енергоефективності для розвитку громад на прикладі механізму ЕСКО та Револьверного фонду.

Окремим фокусом Форуму стане презентація результатів дослідження «Участь громадськості в процесі децентралізації». Учасники проекту, які проводили оцінювання, переконані, що успішність реформи децентралізації залежить не лише від інституційної спроможності та політичної волі місцевих посадовців та депутатів, але і від рівня безпосередньої активності та участі мешканців в реалізації реформи на усіх її етапах. Наскільки ж громадяни є «включеними» в цей процес – можна буде дізнатися безпосередньо на Форумі.

Для участі у Форумі заповніть, будь ласка, попередню реєстрацію - https://goo.gl/forms/wjcttdZd4Z1Exut83 . Пріоритет для участі у Форумі буде надано представникам об'єднаних територіальних громад Рівненської області.

Організатори заходу забезпечують харчування на Форумі та оплачують проїзд учасників.

Контактна особа: Михайло Балик, керівник проекту – 093 833 83 45.

Довідково:
Проект «Формування бюджетів об’єднаних територіальних громад через призму потреб мешканців» реалізується РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союз
у

Читайте також