Здалося, що труба радіоактивна: у Рівному чоловік автівкою тягнув громовідвід до будівлі СБУ

У інстаграмспільноті "rivne_1283" з’явилось відео, як Рівним їде авто, за яким тягнеться щось схоже на грубий металевий трос. А інші авто змушені його об’їжджати.

Журналісти Суспільного помітили це авто на Відінській біля управління фіскальної служби – його уже зупинила поліція.

Як з’ясував кореспондент UA: Рівне на місці події, водій стверджує що віз трубу-громовідвід з Курчатова, 32. На його думку, ця труба випромінює радіацію. Також він вважає, що людей цілеспрямовано знищують, із громовідводом він хотів потрапити в СБУ.

Автомобіль, що тягнув за собою на прив’язі металевий громовідвід, зупинили сьогодні поліцейські на вулиці Відінській у Рівному. Повідомлення про автівку, яка створює небезпеку для інших учасників руху, правоохоронці отримали на лінію 102 від водіїв приблизно о пів на п’яту вечора. Керував автомобілем, що буксирував громовідвід, чоловік 1981-го року народження. Ми не покажемо Вам його обличчя з етичних міркувань.

Поліцейським чоловік пояснив, що металева труба - радіоактивна. А транспортував він її до управління Служби безпеки України в Рівненській області. На місце події викликали медиків та рятувальників. На час перевірки обставин події рух транспорту вулицею Відінською здійснювався лише однією смугою. Перевірка спецобладнанням радіаційного випромінення не виявила. Тому громовідвід порізали та прибрали з дороги.

– Цю трубу я віз до управління СБУ і в поліцію. Це навіть не труба. Це радіозв’язок. В нас люди хворіють на рак. Але це неправда. В Рівному є станція, і я знаю де, але не скажу. І звідти неугодних людей опромінюють. Я цю трубу автомобілем зламав...

– А де саме вона була? (запитав журналіст)

– На Курчатова, 32, – сказав водій Сергій.

– Здалося йому, що ця труба радіоактивна. Це громовідвід. Він його віз під СБУ. Хотів спілкуватися з кимось з СБУ, але вони бажання спілкуватися з ним не виявили. Можливо, будуть складені певні адмінматеріали за порушення ч. 1 ст. 139 КУпАП. Бо він, мабуть, як їхав, то пошкодив асфальт, і ч.1 ст. 183КУпАП, – розповів заступник командира роти патрульної поліції Володимир Шульгач.

За коментарем ми звернулися до медиків, які прибули на місце події. Ті розмовляти на камеру відмовилися, аргументувавши це тим, що поки не володіють інформацією про психічний стан чоловіка. Ми також зателефонували до керівника підприємства, розташованого по вулиці Курчатова у Рівному, де, за словами водія, він зламав громовідвід. Керівник підприємства, пан Микола, повідомив, що на місце події вирушив уповноважений працівник, аби визначити, чи належить громовідвід підприємству.

Читайте також