Землевпорядники ОТГ Рівненщини обмінялися досвідом

http://lgdc.org.ua

У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування,  створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», проведено заключний у 2018 році семінар на тему «Земельне законодавство. Підсумки і перспективи на 2019 рік». Про це повідомляє сайт lgdc.org.ua

Як відзначив радник з просторового планування  ЦРМС Олександр Придатко, землевпорядники об’єднаних громад змогли закріпити отримані знання земельного законодавства у 2018 році та отримали практичні кейси з їх застосування у 2019 році.

«Опрацьовано актуальні зміни у податковому законодавстві та проведений практичний аналіз надходжень від плати за землю по кожній ОТГ. Важливо аби представники громад не лише застосували на практиці здобуті знання та успішний досвід колег, а й донесли до жителів своєї громади розуміння обов’язку кожного власника землі та землекористувача платити за землю для покращення добробуту своїх громад», - підкреслив він.

Також на семінарі  землевпорядники ОТГ мали змогу поділитися з колегами практичним досвідом проведення земельних аукціонів. Це один з тих інструментів, який може суттєво вплинути на розвиток конкретної території.

Читайте також