Жіноча команда БК "Рівне" у чвертьфіналі Кубку України поступилася киянкам

Жіноча команда баскетбольного клубу “Рівне” зупинилась за крок від сенсації. У матчі-відповіді чвертьфіналу Кубку України рівнянки дали справжній бій лідеру українського баскетболу “Київ-Баскету”. Втім, в результаті все-таки поступилися.

Багато можна говорити про те, що столичні баскетболістки після перемоги в Рівному у 42 очки, в себе на паркеті грали розслаблено. Але, давайте згадаємо інтерв’ю тренера “Київ-Баскета” Володимира Холопова, який запевняв, що у нього в команді усі професіонали, які в кожному матчі та епізоді боряться до кінця та повністю віддаються грі, інакше бути не може.

Щодо наших дівчат, то на майданчику команді не могла допомогти капітан Людмила Спиридонова, яка ще не відновилася після травми отриманої в попередньому матчі цих команд.

Початок гри був за господарками, першу чверть вони упевнено виграли 20:9. Вже в другій десятихвилинці все змінилося, рівнянки упевнено захопили ініціативу та дуже швидко скорочували відставання в рахунку. Ігровий відрізок наші дівчата виграли 26:17, і на велику перерву команди пішли лише за двоочкової переваги киянок – 37:35.

Далі, на майданчику точилася рівна боротьба, а в рахунку команди йшли, як то кажуть, очко в очко. Статистика засвідчує, що лідер в грі змінювався 14 разів. Третя чверт за рівнянками, 22:19, і перед останньою десятихвилинкою, вже БК “Рівне” попереду 56:57.

І все-таки, в заключному ігровому відрізку столичні баскетболістки довели, що недарма їх називають найсильнішою жіночою командою України. Хоч боротьба тривала до фінальної сирени, але досвід цього разу переміг. Підсумковий рахунок матчу 77:73, не на користь БК “Рівне”. Тим не менше, за таку поразку від такого суперника аж зовсім не соромно, і спорткомплекс “Меридіан” в столиці рівненські баскетболістки залишали з високо піднятою головою. Команда вкотре довела, що має потенціал та може боротися з найсильнішими суперниками, але стабільності в цьому немає.

Найрезультативнішою в складі нашої команди стала Вікторія Касаткіна – 28 набраних очок. Ще двоє рівнянок оформили дабл-дабл Тетяна Гаврильчик (12оч + 11 пд) та Вікторія Шматова (17 оч + 11 рп).

Результати

Час 1 2 3 4 T Результат
Київ-Баскет 20 17 19 21 77 Перемога
БК Рівне Жінки 9 26 22 16 73 Поразка

Тож, цим матчем боротьба за Кубок України для рівнянок завершилася. Тепер команда зосередиться на головному завданні – потрапляннs у першу четвірку Суперліги, – це дозволить продовжити боротьбу за медалі Чемпіонату України.

Вже наступного тижня на БК “Рівне” очікують чергові два надвідповідальні та важливі матчі з київськими командами. 31 січня до Рівного завітає “Динамо-НПУ”, а 3 лютого знову на власному майданчику БК “Рівне” зіграє з тим таки “Київ-Баскетом”.

Читайте також