Жителька Рівненщини розповіла, яких грибів найбільше в лісі цьогоріч (ВІДЕО)

На Рівненському Поліссі триває грибний сезон. У селі Убереж Сарненського району найбільший врожай цьогоріч на польовики, також є й білі, маслюки, багато грибів-парасольок.

Про це Суспільному розповіла Галина Гундарова, яка регулярного приїздить у місцевий ліс.

Рівнянка Галина Гундорова приїздить до рідного села Убереж на Сарненщині збирати гриби. Розповіла, цьогорічним сезоном задоволена, однак не завжди вдається повертатися з лісу з повним відром врожаю:

"Це саме ліс такий, що саме гриби збирати. І погода сьогодні така хороша. Я може десь годинки дві ходжу. Вчора в мене кращий урожай був, сьогодні — ось таке трошки назбирала. Польські гриби більшість і ось це такі сироїжечки все. Більше нічого не назбирала".

Жінка ходить у місцевий ліс з дитинства. Додала, що польовики та білі слід шукати на мохових ділянках лісу, а маслюки в соснових посадках. Однак найголовніше – збирати ті гриби, які знаєш:

"Зараз в лісі найбільше польських, ну і білі ще є. Я вчора штук сім знайшла білих. Сьогодні знайшла шість, але вони всі червиві. Такі вже великі дуже".

За словами Галини Гундарової, окрім польовиків, білих та маслюків, хороший врожай у лісі й на гриб-парасольку. Він росте навіть біля доріг:

"Ось це зонтики. Їх тут багато. Вони хороші, але я їх не беру, бо я не вмію готувати. Хоча я всі гриби люблю, я їх мариную, посмажу, солянку роблю дуже добру".

 

Читайте також