Жителька Рівненщини стверджує, що її чоловіка незаконно утримують в ТЦК на Вінниччині

Фото ілюстративне

Жителька Рівненщини Віра Тихончук заявила про незаконне утримання її чоловіка Андрія Тихончука працівниками ТЦК на Вінниччині. 

Про це жінка розповіла журналістам "Рівне Медіа"

За її словами, троє чоловіків їхали на роботу на ВІнниччину. 5 липня на блокпосту за 45 км від прикордонного села їх зупинили працівники ТЦК для перевірки документів. 

Жінка стверджує, що чоловіків почали бити та намагались пересадити в інше авто. 

- Далі їх перевезли на кордон, щоб скласти протокол про те, що вони буцімто незаконно хотіли перетнути кордон. Їх цілу ніч тримали або прикордонники, або працівники ТЦК. Їх там били, їм там щось кололи, примушували підписати повістки та пройти ВЛК. Їм не давали ні їсти, ні пити, - говорить Віра Тихончук. 

Також, за її словами, у чоловіків забрали телефони та документи. Учора до чоловіків у селище Томашпіль викликали поліцейських. 

- Працівник поліції приїхав, зателефонував до мене, сказав, що чоловік там знаходиться, але він звідти його не витягнув. Чоловік був побитий, він не міг вже розмовляти. Вони просто залишили мого чоловіка проходити ВЛК, яке вони пройшли лише за три години, - каже Віра Тихончук. 

Вона розповідає, що нині знаходиться у Тульчині та звернулась до поліції. За словами одного з поліцейських, хлопців нібито перевезли у Тульчин. 

- Ми склали заяви про незаконне затримання людини. Їм з ТЦК надійшли папери, що хлопців будуть направляти у підрозділи на військову службу. Хоча у ТЦК нам скзаали, що таких чоловіків у них не було, - додає жінка. 

Наразі вона говорить, що зв'язку з чоловіком немає. 

Журналісти видання "Рівне Медіа" звернулись до Вінницького обласного ТЦК, проте там порадили писати їм листа на е-мейл. 

- Вчора Тульчинським районним відділом поліції була зареєстрована заява від жительки Рівненщини, в якій йшлося про незаконне позбавлення волі її чоловіка. У ході проведення перевірки повідомлення працівники поліції отримали від Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки лист-роз'яснення про призов військовозобов’язаного чоловіка заявниці на військову службу під час проведення загальної мобілізації. Перевірка усіх обставин події ще триває, - повідомили нам у ГУ НП у Вінницькій області. 

Оновлено: У Вінницькому ТЦК розповіли деталі затримання мешканця Рівненщини