Жителю Рівненщини вручили орден "За мужність" (ФОТО)

фото - Фейсбук

8 травня, у День пам’яті та примирення, ветерану війни із Птичі, що на Дубенщі було урочисто вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня. Заслужену медаль Ігнатенку Валерію Леонідовичу було вручено на території Озерянської сільськї ради під час проведення заходів присвячених пам’яті Другої світової війни. 

- Сьогодні згідно указу Президента України ми урочисто вручаємо орден «За мужність» ІІІ-го ступеня» учаснику АТО, ветерану війни Ігнатенку Валерію, який пораненим повернувся з російсько-української війни у 2016-му році. Зараз має інвалідність, - розповів для Блог "Знай більше" військовий комісар Дубенського об’єднаного міського комісаріату підполковник Кононов Анатолій. 

Також вдалося поспілкуватися із захисником України Валерієм Ігнатенком. Боєць не багатослівний і дуже скромний. Про себе розповідає, що у січні 2016-го року підписав контракт. Служив в окремому розвідувальному 54-му батальйоні. Воював у Маріупольському напрямку. У тому ж 2016-му році у Гнутовому отримав поранення. На даний час проживає у Птичі. Одружений. Має дитину. 

У розмові про Схід згадуємо й рідну Птичу та її міжконфесійну війну, яка триває вже четвертий рік… 

Ксеня ГАЛИЦЬКА

Читайте також