Живуть у покинутих будинках: у селі на Рівненщині десятки переселенців знайшли прихисток (ВІДЕО)

У селах Рівненського Полісся гостинно приймають переселенців із "гарячих" точок. Місцеві мешканці допомогають родинам, які втекли від війни, продуктами, одягом та предметами першої необхідності.

Про це повідомляє ТСН.

Жителі невеличких населених пунктів навіть не приховують, що мають свій інтерес у переселенцях - наповнювати школи та розвивати села.

Наразі в області знайшли прихисток 52 тисячі осіб. 

4-місячна Мілана досі не відійшла від тяжкої дороги та пережитого у її рідному Торецьку. Вона з мамою, тіткою та братами втікали з-під обстрілів. Тато дівчинки залишився захищати Батьківщину.

У селі на Рівненщині родині виділили хату, у якій вони можуть безкоштовно оселитися.

"Ми не очікували таких умов, що буде і пральна машинка і всі комунікації, все в будинку, ми дуже задоволені", - каже Вікторія.

За її словами, особливо насолоджується тишею. По її рідному Торецьку окупанти б'ють постійно.

Місцева волонтерка Лілія до війни займалась нерухомістю. Тепер вона щодня отримує понад 500 дзвінків від переселенців. Спочатку їй телефонували як агенту з нерухомості, однак розуміння, що у людей немає коштів на житло, підштовхнуло жінку до дій. Вона звернулась до сільського голови.

Так і було прийнято рішення облаштовувати покинуті будинки і селити там переселенців.

"Дуже багато покинутих хат. Я рада, що туди заселяються людей і школа поповниться дітками", - каже староста Яполоцького старостинського округу Марія Комар.

З Харкова на Рівненщину доля завела і родину Наумців. Дмитро розповідає, що вони 8 років тому втекли з Луганщини до Харкова у самих "шльопках". Лише нещодавно вони придбали у місті власне житло. І ось розпочалась повномасштабна війна.

Будинок сина родині передав у користування місецевий мешканець Віктор. Чоловік каже, попри усе горе, яке принесли росіяни, вони українців і об’єднали.

Зараз син Дмитра вже навчається дистанційно у місцевій школі. Кажуть, що прийняли їх тут, як рідних.

У цьому селі на Рівненщні живуть десятки переселенців з Київської, Чернігівської, Донецької та Луганської областей.

 

Читайте також