Зірка серіалу "Секс і місто" зніме фільм про військового з Рівного на протезах

Зірка серіалу "Секс і місто" Сара Джессіка Паркер стала продюсеркою фільму про військового з Рівного Олександра Будька. 

Про це повідомляє The Variety. 

Стрічка називатиметься "Перший ряд". 

Фільм розповідатиме про групу українських танцівників балету, які були евакуйовані після початку війни. Вони створили балетну трупу United Ukrainian Ballet (Об'єднаний український балет).

Одним з центральних героїв фільму стане український військовий Олександр Будько із позивним "Терен", який втратив обидві ноги під час боїв за Харківщину. Він долучився до трупи, взявши участь в одній з її постановок — балеті Жизель, благодійний показ якої пройшов у Каліфорнії. Фільм розповість про співпрацю балетмейстера трупи Олександра Ратманського та українського військового, який танцював на протезах.

У коментарі виданню Сара Джессіка Паркер, яка також є заступницею голови ради директорів Нью-Йоркського міського балету, зазначила, що майбутній документальний фільм має наметі показати «наполегливість і людський стан на тлі тяжкої війни».

«Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу та жорсткість балету — велика честь», — прокоментувала Сара Джессіка Паркер. 

Труднощі персонажів фільму відтворять через відеодзвінки між танцівниками та їхніми сім'ями вдома, відчуття провини за те, що вони перебувають далеко і в безпеці.

Очікується, що документальний фільм буде завершений у 2024 році.

Читайте також: Рівнянин, який втратив на війні обидві ноги, станцював на американській сцені