Зливали по 30 тонн в місяць: на Рівненщині працівників Укрзалізниці підозрюють у крадіжці пального

На Рівненщині співробітників локомотивного депо підозрюють у крадіжці пального. Про це повідомили у відділі комунікацій поліції області.

Слідчі з'ясували, що у регіональній філії Укрзалізниці працівники зливали пальне - продавали його через незаконні АЗС і у розріб.

За місяць зливали 15-30 тонн палива, що приносило дохід від 500 тисяч до мільйона гривень. Кошти, вилучені за продаж, ділили між усіма учасниками угрупування.

23 липня трьох працівників локомотивного депо було затримано «на гарячому», вони встигли злити 200 л пального. Крім того, за результатами проведення 32-х санкціонованих обшуків поліцейські вилучили 2880 л, понад 750 тис. грн, тару для зберігання викраденого пального та  «чорнові» записи.

Всього у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали п‘ять осіб. Усім було повідомлено про підозру ст. 27, ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі усім підозрюваним обрані запобіжні заходи: чотирьом особам – у вигляді тримання під вартою, ще одному учаснику – домашній арешт.

Документування протиправної діяльності відбувалося за сприяння співробітників апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» та за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

 

Читайте також