Зникає світло, а з ним - інтернет: на Рівненщині 800 мобільних станцій потребують генераторів

На Рівненщині у зв'язку із регулярними відключеннями світла існує проблема і з мобільним інтернетом та зв'язком. Мешканці Рівного та області скаржаться на те, що зі зникненням електроенергії вони опиняються у "відрізані" від інформаційного потоку. А в декого від наявності інтернету залежить робочий процес.

Тож, голова Рівненської ОВА Віталій Коваль прокоментував питання забезпечення базових станцій генераторами.

"На сьогодні усі базові станції на Рівненщині оснащені резервними джерелами живлення. Це акумуляторні батареї, які за відсутності світла вмикаються автоматично.  Вони забезпечують роботу обладнання біля 4-х годин. Під час планових відключень світла цього вистачає, щоб людина могла зателефонувати або зайти в інтернет. 

Щоправда, коли після зникнення напруги у людей відключається домашній Wi-Fi, вони масово переходять на мобільний інтернет. Мережа зазнає різкого росту навантаження, що впливає на його швидкість", - зазначає Коваль.

За його слова, коли відключення тривають довший час й одночасно на великих територіях, можуть бути проблеми із зв’язком. Тож в таких випадках мобільні оператори переходять на використання генераторів. 

Наращі в області активно триває процес забезпечення ними базових станцій, яких в області налічується більше 800.

"Зокрема, узгодили між операторами та мережами АЗС локації для оперативної заправки генераторів, для забезпечення стабільного живлення базових станцій. Мобільні компанії також скоординувалися, щоб обладнання одного оператора перекривало іншого (національний роумінг)", - йдеться у повідомленні.

 

Читайте також