Зруйновані школи та вбиті діти: Денісова розповіла про чергові звірства росіян над українцями

Станом на 10 годину 11 квітня 2022 за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 183 (+6 за добу) дітей та постраждало 342 дітей (+6 за добу). Про це розповіла Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

Внаслідок чергової атаки на Вугледар на Донеччині поранено дорослого і 9-річну дитину. Дівчинку з вогнепальним осколковим пораненням ока направлено до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні.

На Харківщині місто Балаклея потрапило під ворожий обстріл - загинула одна дитина.

Cтало відомо, що маленька маріупольчанка отримала осколкові поранення в той час, коли з матір’ю евакуювалася з міста Маріуполь на Донеччині. Дитина наступила на ворожу розтяжку.

Через артилерійський обстріл російськими військовими села Станіслав Білозерського району Херсонської області 14-річна дівчинка отримала вогнепальне поранення шиї із пошкодженням спинного мозку.

На Київщині продовжують знаходити тіла вбитих рашистами дітей: у Ворзелі виявили тіло 15-річного хлопця з простріленою головою; у селі Розвагів Вишгородського району Київської області від отриманих поранень загинули двоє хлопчиків 12 та 14 років; у Бородянці внаслідок обстрілів загинула сім'я з 5-річною дитиною. Їхні тіла виявлені тільки зараз.

На сьогодні внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 938 закладів освіти, 87 з них зруйновано повністю.

У школі в селі Катюжанка Вишгородського району Київської області окупанти розгромили школу, винесли все: від дорогої комп'ютерної техніки до меблів та залишили цинічне  послання її учням з побажанням добре навчатися. На подвір’ї школи рашисти хоронили розстріляних ними містян.

Такі дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазькоі і Женевськоі конвенцій та Конвенції ООН про права дитини.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та злочинів проти людяності та порушення прав дітей РФ в Україні

Читайте також