Звідки на Острожчину поширився коронавірус: епідеміологічний ланцюг

Під час брифінгу у Рівненській ОДА головний санітарний лікар області Роман Сафонов розповів, яка наразі ситуація із поширенням коронавірусу у Острозькому районі, що відомо про 91-річного чоловіка з COVID-19, який помер на Острожчині, та звідки вірус прийшов у регіон.

«Що стосується людини, яка померла, чоловікові дійсно був 91 рік. Він мав серцево-судинні захворювання, що не дивно у такому віці. Відомо, що коронавірусна хвороба ускладнює перебіг таких захворювань. Чоловік помер від інсульту", - повідомив пан Сафонов.

Нагадаємо, чоловік мешкав у селі Мощаниця Острозького району. Смерть зафіксували 31 травня.

Головний санітарний лікар повідомив, що у Острозі епідемічна ситуація відрізняється від інших регіонів. Covid-19 на Острожчину завезли переважно з сусідньої області.

"У Здолбунівському та Рівненському районах джерела походження і розповсюдження безпосередньо пов’язані з обласним центром. У Острог – 7 випадків безпосередньо у місті – завезли інфекцію з села Кунів Хмельницької області. З Острога вона пішла в Милятин, там 9 випадків. В Могиляни, це був перший випадок, скоріше за все, зі Славути. Мощаницькі випадки, їх є 5, мають довгий епідеміологічний ланцюг та походять з Нетішина Хмельницької області. Зі Слобідкою розбираються ще епідеміологи. Болотківці – є один випадок – також з Куніва Хмельницької області", - розповів пан Сафонов.

Читайте також