Звільнення Бучинського і Данильчука: у Рівненській облраді не знайшли порозуміння у змінах керівництва

Фото - відкриті джерела

На сьогоднішній тридцять першій сесії Рівненської обласної ради повинні були розглядати питання про дострокове припинення повноважень голови обласної ради Олександра Данильчука та його заступника – Олексія Бучинського. Попередньо президія не внесла до порядку денного проект рішення про недовіру Бучинському. Однак, він зробив це сам під час сесії. Крім того, перший заступник голови Сергій Свисталюк вніс пропозицію зняти із порядку денного питання про недовіру Данильчуку. 35 депутатів проголосували «3а» і питання зняли.

Обидва чиновники, якими пророкували зняття, прокоментували ситуації із достроковим припиненням їх повноважень. Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук:

«Вони вже мене знімають пів року. Я знав, що проти мене голосів не буде. Я поставив у порядок денний. Ви бачили, сьогодні більшістю голосів зняли моє питання із порядку денного. Де вони могли взяти голоси, щоб мене зняти. Вони таким чином ідуть на шантаж, бо щось їм не подобається, може, я не подобають, не знаю, чому. Вони там говорять, що в мене немає комунікації із депутатами, вони в мене постійно в кабінеті були, вони в мене пили і каву, і їли в мене. І тут оказалось, немає комунікації. Заходять без стуку, ніхто їх не тримає в приймальнях. Це хамство – говорити те, чого нема. І вони далі дурять громаду області, а потім підуть на вибори».

Заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський:

«Я запропонував моє питання поставити разом із питанням голови, щоби обоє, і я, і голова, пішли у кабінку, а депутати нехай визначаються у таємному режимі. Бо таємний режим - самий об’єктивний і незаангажований. 44 депутати проголосували, тому що я попросив проголосувати. Це голосування, в мене є одне питання – що це було за 44 тоді, якщо воно не дійсне, чому тоді ставилось на голосування. Що це за 44, щоб поставити 56-тим. Вони в наглу кажуть, що воно не ставилось і ставлять заново і ставлять після бюджету, тому що це чисті «напьорстки» внаглу. Ще такого не було. Останній раз я пам’ятаю таке було, коли ми боролись тут разом у минулому скликанні проти партії регіонів. Оце останній раз таке було. Після цього я такого не пам’ятаю, в цьому скликанні такого ще не було.  Я закликаю усіх депутатів, аби по всіх кадрових питаннях голосували по совісті і по-чоловічому, а не піддаватись на якісь тиски і не піддаватись на якісь округи і розподіл. Цей розподіл, який вони запропонували, призвів до того, що бюджет області не прийнятий. Я вношу своє питання і не боюсь, та голова і його перший заступник бояться, щоб пішли у кабінку і проголосували. Якщо мужики, то мужики. Якщо мужики борються один із одним, то мужики борються до кінця і по-чоловічому поступають і нічого не бояться2».   

Через суперечки навколо змін до бюджету Рівненської області, депутати не дійшли згоди і була оголошена перерва до середи. Тому, кадрове питання щодо припинення повноважень Олексія Бучинського як заступника голови облради – не розглянули.

 

Читайте також