На Рівненщині обговорили встановлення уніфікованих систем відеонагляду

Для встановлення уніфікованих систем відеонагляду, районним відділеням поліції потрібно активно співпрацювати з місцевою владою.  Це питання обговорили під час виїзної робочої наради керівного складу поліції Рівненщини у Корці.

Як зазначили у відділі комунікації поліції у Рівненської області, особливу увагу приділили питанню організації встановлення уніфікованих систем відеонагляду в рамках проекту «Безпечне місто». Головний поліцейський Рівненщини Валерій Самчук дав завдання керівникам районних відділів активно співпрацювати з місцевою владою із зазначеного питання.

«За підтримки обласної та міської влади ми створюємо ситуаційний центр, де спостереження із усіх камер області вестиметься централізовано, – зазначив Валерій Самчук. – У центрі передбачено відповідний штат, який працюватиме цілодобово, відтак це дасть можливість залучати експертів та фахівців, приймати відповідні управлінські рішення, оперативніше розкривати злочини та ідентифіковувати особу злочинця».

Також проаналізували стан криміногенної ситуації в області. Валерій Самчук звернув увагу особовому складу на необхідності посилення превентивної функції, зокрема профілактики правопорушень, пов’язаних із насильством у сім’ї.

Після наради очільник ГУНП у Рівненській області провів зустріч з жителями Корецького району та націлив новопризначеного керівника місцевої поліції Івана Крайняя на активну взаємодію з громадою.

 

 

Читайте також