Адвокат Мокринського знову намагався скасувати підозру та оскаржував ухвалу Рівненського міського суду

Сьогодні в Рівненському апеляційному суді адвокат Ігоря Мокринського оскаржував ухвалу Рівненського міського суду від 1 лютого. Тоді слідчий суддя не скасував повідомлення про підозру Мокринському та Соловйову. Їм інкримінують готування до вчинення умисного вбивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та  умисне знищення або пошкодження майна журналіста (ст. ст. 14, 115; 263, 347-1 КК України). У прокуратурі переконані, що для здійснення цього, вони утворили стійке злочинне угруповання у складі 5 осіб (Мокринський, Шевчук, Соловйов, Могилов та Рикунов), яке діяло у період з лютого по липень 2018 року. Правоохоронці стверджують, що в них є докази того, що члени саме цього угрупування підпалили редакцію агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та готували вбивство підприємця Загороднюка.

До слова, перше повідомлення про підозру Мокринському було вручено 31 жовтня, 14 січня адвокат Головчак подав скаргу на її оскарження, опісля,16 січня, Мокринському повідомили про нову підозру.

На фото - прокурор Ткачук та слідчий Білера

Сьогодні ж апеляційний суд залишив без задоволення скаргу адвоката, тобто, повідомлення про підозру не скасували, а ухвалу міського суду з цього приводу залишили без змін.

Що ж стосується Соловйова, то сьогодні також повинне було відбутися аналогічне засідання. Однак, вирішили його провести на наступному тижні з участю Соловйова. За словами адвоката, він хоче з’явитися до суду, має, що сказати. Сьогодні ж через стан здоров'я (у нього - гіпертонія) не зміг бути присутнім на засіданні. Запевняє, що на наступне - приїде обов'язково.

Читайте також