Адвокат вимагає скасувати підозру особам, яким інкримінують підпал редакції та підготовку до вбивства в Рівному

У Рівненському міському суді розглядали скарги про скасування підозри Володимиру Соловйову та Ігорю Мокринському. Їм інкримінують готування до вчинення умисного вбивства, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та  умисне знищення або пошкодження майна журналіста (ст. ст. 14, 115; 263, 347-1 КК України). У прокуратурі переконані, що для здійснення цього, вони утворили стійке злочинне угруповання у складі 5 осіб (Мокринський, Шевчук, Соловйов, Могилов та Рикунов), яке діяло у період з лютого по липень 2018 року. Правоохоронці стверджують, що в них є докази того, що члени саме цього угрупування підпалили редакцію агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та готували вбивство підприємця Загороднюка.

14 січня адвокат Олег Головчак подав до Рівненського міського суду скарги про скасування підозри Ігорю Мокринському, Володимиру Шевчуку та Володимиру Соловйову.

«Я подав до суду 3 скарги про скасування підозри. Органами досудового розслідування було вручено безпідставно, незаконні підозри Шевчуку, Мокринському та Соловйову. Єдиним доказом у даному кримінальному провадженні, вони всі в одному кримінальному провадженні, є першопочаткові допити Рикунова та Могилова, які вони надали працівникам поліції незаконно, під психологічним та моральним тиском. Крім того, хочу звернути увагу, що на момент вручення підозри моїм підзахисним Шевчуку, Мокринському та Соловйову, Рикуновим та Могиловим були надані  заяви про те, що вони надали всі покази під психологічним тиском працівників поліції, просять вважати їх недійсними. У суді я хочу довести те, що всі органів досудового розслідування є незаконними, вони нічим не підтверджуються, немає жодного конкретного доказу. Прокурор каже, ми не можемо розголошувати. Бо нічого немає. Підзахисних немає, адже людина, яка розуміє, в чому її обвинувачують і він до того не причетний. Приїде і його зразу понавішують усього».

На запитання журналістів, як так, що він захищає одразу трьох, це означає, що зв’язки між ними є, адвокат зазначив, що йому просто їх шкода:

«Які зв’язки? Мені шкода їх, бо вони не винні ні в чому. Немає жодного доказу».

Суддя оголосила перерву у розгляді скарг до 14 години 1 лютого.

 

Читайте також:  У Рівному судять виконавців резонансних замовних злочинів: відомі імена замовників 

Двом учасникам ОЗГ, яких судять сьогодні у Рівному, хочуть продовжити тримання під вартою 

Кілерів, яких судять сьогодні у Рівному, триматимуть під вартою ще два місяці  

10 годин без їжі і води: кілери, яких судять у Рівному, заявили, що з них "вибили" свідчення

Читайте також