Алергічні реакції у відпустці: як уникнути алергенів у подорожі та відпочинку

Незабаром довгоочікувана відпустка. Ми довго чекали, коли зможемо насолодитися сонцем, скупатися в морі та відпочити від повсякденних обов’язків, які часто лягають на нас. Алергікам нелегко доводиться відпочивати, оскільки вони піддаються численним алергічним реакціям.

Таблетки Aerius® допоможуть справитися з симптомами алергії під час довгоочікуваної відпустки.

В аптечці алергіка повинні бути:

  • ліки, які людина приймає щодня,
  • очні краплі, щоб заспокоїти подразнення, почервоніння,
  • антигістамінні препарати,
  • засоби від комах,
  • епінефрин у попередньо наповненому шприці,
  • мазь, що прискорює вирішення алергічних реакцій,
  • сонцезахисні креми/спреї,
  • заспокійливі препарати при опіках/алергії на УФ-випромінювання.

Відпустка для алергіків: коли і куди поїхати?

Коли мова йде про алергію, ключове питання – куди і коли поїхати. Не кожне місце підходить для алергіків. Алергікам на пилок також слід враховувати час своєї відпустки, узгодити її з пилковим календарем і, якщо можливо, взяти відпустку поза літнім сезоном, оскільки саме в літні місяці концентрація пилку в травах, бур'янах, деревах і злаках найвища.

Алергікам усіх типів корисно відпочивати на морі, оскільки концентрація пилку там зазвичай нижча (його здуває прохолодний вологий вітер з моря), морський клімат добре впливає на дихальні шляхи, а купання в морській воді (за умови, що вона чиста) корисне для шкіри.

Алергікам також можна поїхати в гори: чим вище, тим менше пилку, а нижча концентрація кисню стимулює роботу дихальної системи. Але хоча зміна клімату дуже корисна для алергіків, все ж варто пам'ятати, що на організм впливає акліматизація і що відпустку слід планувати таким чином, щоб вона тривала не менше двох тижнів.

Кілька додаткових порад

Плануйте кожну поїздку відповідно до потреб і вимог вашої конкретної алергії. Якщо, наприклад, ви маєте справу з дуже сильною алергією, коли навіть незначна кількість продукту є шкідливою, то повністю відмовтеся від їжі, приготовленої не вдома, і візьміть з собою перевірені продукти.

Якщо ви користуєтеся послугами туристичного агентства, попросіть призначити вам одну людину для контакту (простіше пояснити щось один раз, ніж щоразу звертатися до різних консультантів). Попросіть, щоб у договорі було зазначено, що пропозиція включає індивідуальні дієтичні вимоги та спеціальне меню (щоб по приїзду не отримати неприємний сюрприз, що "в готелі нічого не знають", або що за це доведеться доплачувати, тоді як це повинно було бути включено у вартість проживання). Не забудьте повідомити резиденту про будь-які особливі вимоги після прибуття.

Збирайтеся з головою – складіть список речей, які потрібно взяти, туалетні приналежності та ліки.

Якщо ви їдете за кордон, придбайте додаткову медичну страховку. Також підготуйте глосарій англійською мовою про вимоги до харчування та продукти, які заборонені.

Перевірте, чи є там, куди ви їдете, великий продуктовий магазин, і подивіться, чи є в ньому, наприклад, молоко на рослинній основі або продукти без глютену.

Відпустка – це час відпочинку та свободи. Саме тому варто підготуватися заздалегідь, щоб по приїзду максимально розслабитися і не думати постійно про те, що подати дитині на вечерю або де поїсти риби на березі моря, щоб не отримати висипання .

Література

1. Кривенко, Віталій Іванович, Ірина Василівна Непрядкіна, Михайло Юрійович Колесник, Олена Петрівна Федорова, Світлана Петрівна Пахомова, and Ігор Сергійович Качан. "Алергічні ураження шкіри у практиці сімейного лікаря." (2017).

2. Ніколаєва, Ольга Вікторівна, Олександр Миколайович Шевченко, Олена Олексіївна Павлова, Валентин Юхимович Єщенко, Наталя Анатоліївна Шутова, Олена Юріївна Литвиненко, Інна Олександрівна Сулхдост et al. "Алергія." (2016).

3. Антигістамінні, Л. З. Фармацевтична опіка: алергія.

Читайте також