Алоє: користь та шкода рослини

Фото - вiдкритi джерела

Алоє містить унікальні антиоксиданти, його можна наносити на шкіру і приймати в їжу.

Багато хто чув про корисні властивості алоє . Ця рослина століттями застосовується в традиційній медицині Індії, Мексики і Китаю в вигляді мазі і в якості харчової добавки. Дослідження показали, що алое містить вітамін С, антиоксиданти і мінерали, включаючи магній, хром, селен і цинк.

Ви можете легко витягти гель алое з живих рослин, видаливши колючі краю і шкірку з його листя, потім нарізавши кубиками і промивши, щоб видалити легку гіркоту. У такому вигляді алое можна застосовувати як місцево, так і всередину.

Користь алоє для здоров`я:

  • лікує шкіру. Алоє заспокоює сонячні опіки, допомагає від прищів. А дослідження, проведене Current Oncology, показало, що алоє може допомогти полегшити запалення або подразнення шкіри через радіацію.
  • допомагає від запорів. До складу алоє входить латексний компонент, який використовують для лікування закрепів. Дослідження пов'язують його послаблюючу дію з вмістом такої речовини, як гликозидам Антрахінон. Також ця рослина може зменшити біль і дискомфорт при синдромі подразненого кишечника.
  • регулює цукор в крові. Алоэ використовується для лікування діабету. Є медичні докази того, що ця рослина допомагає при високому рівні цукру. Дослідження показало, що у пацієнтів з преддиабетом і діабетом, які приймали харчові добавки з алоє, був нижчий рівень глюкози, гемоглобіну і холестерину.

Кому не можна використовувати алоє вера:

  • людям з алергією на часник, цибулю і тюльпани;
  • вагітним як проносний;
  • при захворюваннях нирок або серця.

Читайте також